in

Poreču gotovo 200 tisuća kuna za sufinanciranje dva EU projekta

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je u utorak, 10. prosinca, u Multimedijalnom centru u Medulinu sudjelovao na potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli nacionalnih sredstava u okviru Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini i Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2019. godinu. Gradu Poreču je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo sufinanciranje provedbe dvaju projekata, ˝SUTRA –Sustainable transport in Adriatic coastal areas and hinterland˝  i USEFALL – UNESCO Site Experience for All˝.

Za projekt USEFALL, koji za cilj ima povećati pristupačnosti UNESCO-ve baštine osobama s invaliditetom, poput uređenja i prilagodbe šetnice Lungomare i ulaska te dodatne opreme za Eufrazijevu baziliku, a koji je financiran  iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. bespovratnim sredstvima u iznosu od 85.000 eura, s vlastitim učešćem od 15.000 eura, Ministarstvo je odobrilo sredstva za sufinanciranje u iznosu od 55.466,25 kuna. Za provedbu projekta SUTRA Gradu je dodijeljeno 134.228,33 kuna.

Projektom SUTRA namjera je promicati održivu mobilnost u gradovima na jadranskoj obali i u njihovom zaleđu. Uvođenjem inovativnih koncepata mobilnosti za prijevoz putnika, urbani centri programskog područja radit će na smanjivanju zagušenosti prometa, poboljšanju kvalitete zraka i smanjivanju emisija CO2. Projekt je također financiran iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. u 85% iznosu, a ukupno je vrijedan 242.000 eura, priopćeno je iz gradske uprave.

U porečkom uredu DJEDA MRAZA: 12. i 13. prosinca radionica za male i velike

Radno vrijeme šaltera policije u Istri na Badnjak i staru godinu