in

Porezna i carina u pojačanom nadzoru do 15. svibnja – uz ugostitelje još dvije djelatnosti na meti inspekcija

U razdoblju od 9. do 15. svibnja godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

“U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze”, priopćeno je.

Osim taksista i ugostitelja ovaj put će meta inspekcijskog nadzora biti i trgovci satovima i nakitom. 

“Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost: 

1. ostali kopneni prijevoz putnika, d.n.,   
2. djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, i
3. trgovina na malo satovima i nakitom u specijaliziranim prodavaonicama”.   

“Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”, pojašnjeno je u vezi akcije.

POREČ: Dežurna ljekarna u nedjelju – 12. i 19. svibnja

SVE VIŠE RAZVODA I MANIPULACIJA DJECOM – Dario Pulin iz Poreča filmom ispričao svoju bol zbog sina kojeg u drugoj državi vidi jednom u 2 mjeseca