in

Priključak na kanalizaciju za 120 kućanstava u Antoncima, Kosinožićima i Vežnaverima

Foto Grad Poreč

Upravo se dovršava prva faza izgradnje kanalizacijske mreže u porečkim naseljima Antonci i Kosinožići, a obišli su ih gradonačelnik Loris Peršurić s pročelnikom za komunalni sustav Marinom Poropatom, zatim direktor Odvodnje Poreč Milanom Lakovićem sa suradnikom Sinišom Pilatom te predstavnikom izvođača Iskop d.o.o.

kanalizacija
Foto Grad Poreč

Kako su naglasili iz Odvodnje, kanalizacijska mreža u ovim naseljima omogućit će oko 88 kućanstava priključak na kanalizacijsku mrežu na tom području. Prvi dio radova odvijat će se do 15.6., dok će se s izgradnjom drugog dijela nastaviti u rujnu. Tada je planirana izgradnja kanalizacijske mreže i u naselju Vežnaveri, koja će omogućiti priključak na mrežu za 32 kućanstva.  Ukupno će se izgraditi šest crpnih stanica i gotovo 4 kilometra nove mreže vrijednosti 1,3 milijuna eura, dok se u Kosinožićima paralelno izvodi i izgradnja nove vodovodne mreže. Sva će se naselja spojiti na već ranije izgrađene kolektore u lokalnoj i županijskoj cesti.

Za jesen iz Odvodnje najavljuju i početak radova na kanalizacijskoj mreži naselja Fuškulin – I. faze, koja bi trebala biti duža od četiri kilometra i omogućiti da se oko 130 kućanstva priključi na kanalizacijsku mrežu. Trenutno je dokumentacija u postupku izrade, a plan je potom nastaviti i s ostalim naseljima na tom području, gdje je već izgrađen i kolektor Mugeba-Fuškulin.

Gradonačelnik Peršurić je naglasio kako je Poreč s pokrivenošću kanalizacijskom mrežom već vrlo blizu 100% pokrivenosti, te je glavni cilj u narednom razdoblju dovesti kanalizacijsku mrežu u preostalih nekoliko naselja, od njih 53 ukupno na području Poreča. Podsjetimo, uz radove u Antoncima i Kosinožićima, Odvodnja Poreč u proteklih godinu dana izgradila je i kanalizaciju mrežu u naseljima Rošini, Stranići, Molindrio i Servisnoj zoni Poreč, objavio je Grad Poreč u priopćenju.

Foto Arul za Pixabay - Ilustracija

Vozni red autobusa od Tara do Poreča i Lanterne

toto Mirna Cvek Špralja ples na svili usb poreč

Porečke USB-ovke plesom na svili u srijedu zaključit će godinu i pozdraviti ljeto