in

Porečke USB-ovke plesom na svili u srijedu zaključit će godinu i pozdraviti ljeto

Foto Mirna Cvek Špralja

Plesačice na svili Udruge mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč zaključit će školsku godinu i pozdraviti ljeto sugestivnim nastupom morske tematike na porečkoj plaži Pical, uz restoran La Pentola, u srijedu (14. lipnja) od 18 do 19.30 sati. Najmlađe će interpretirati glazbu iz Disneyeve Male sirene, stariji uzrast će se predstaviti koreografijom posvećenom Avataru – The way of Water, dok će dvije grupe odraslih dočarati atmosfere otoka Hawaii i Cuba. Uz latino note, publiku očekuju i gosti iznenađenja, a svi koji to žele imat će priliku isprobati svilene rekvizite.  

Organizatori nastupa su trenerica Veronika Vlašić i USB Poreč u čijem se prostoru u Ulici Mate Vlašića 39 redovito održavaju treninzi. Trenerica Veronika je od svibnja i licencirana voditeljica plesa na svili, nakon završene trenerske škole Aerial Physique Teacher Training u Beču, pod vodstvom instruktorice Christine Wunderlich. Njena je stručna edukacija uključivala kurikulum kondicijske pripreme, istezanja i vježbi fleksibilnosti, elemenata plesa na svili, pravilnu tehniku, kontrolu rizika, sportsku anatomiju, prevenciju ozljeda, tehničku opremu, metodologiju i pedagogiju poučavanja te prvu pomoć i muzikalnost.

– Zahvaljujemo roditeljima na cjelogodišnjoj potpori, redovitosti i suradnji. Hvala i USB-u na tehničkoj potpori te svim našim vrijednim plesačicama, poručila je Veronika, pozivajući sugrađane i sve druge zainteresirane da dođu na predstavu, uživaju u atraktivnim egzibicijama i vesele se s njima.

U najmlađoj grupi ovom će prigodom nastupiti Lana, Helen, Rebecca, Lana, Chiara, Luemi, Petra, Nina, Emili, Nicki, Noëlle, Ema, Vita, Eva, Ajlin i Annelie. Više razrede osnovne i srednju školu zastupat će Laura, Nika, Jana, Lana B., Julia, Vita, Emily, Elena, Lana Z., Emili, Petra, Lana B. i Nina. Za završnicu su zadužene odrasle plesačice Sonja, Nataša, Mirela, Ivona, kao i nove članice upisane tijekom ove godine – Veronika, Lorella, Martina, Vana, Kristina i Petra, uz trenericu Veroniku Vlašić. A sve će fotografijama ovjekovječiti fotograf Antonio Petrovski.

Priredbom na Picalu dječje grupe završavaju plesnu školsku godinu, a treninzi ponovno počinju u rujnu. Odrasle grupe će biti aktivne i tijekom ljeta, a nekolicina plesačica na svili nastavlja s pripremama kako bi obogatile Porečko ljeto i nastupale u Parku Olge Ban u organizaciji Turističke zajednice Poreč 3, 10, 17, 24. i 31. srpnja te 7, 14. i 21. kolovoza.

Programe i aktivnosti treniranja plesa na svili moguće je  pratiti na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM – ARIA PLES NA SVILI/USB Poreč, objavio je USB u priopćenju.

Foto Grad Poreč antonci

Priključak na kanalizaciju za 120 kućanstava u Antoncima, Kosinožićima i Vežnaverima

Foto Igor Gustini - HDLU Istre

HDLU Istre: Besplatno predavanje “Kratka povijest fotografije”