in

Produžena mjera ograničenja radnog vremena noćnih klubova i barova

Ilustracija Pixabay

Nacionalni stožer civilne zaštite produžio je jučer odluku o radnom vremenu noćnih klubova, barova i kafića.

Naime, s obzirom na razvoj epidemiološke situacije i provedenu analizu načina širenja bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata. No, kako je ona istekla, jučeer je produžena.

Nacionalni stožer civilne zaštite produžio je danas odluku o radnom vremenu noćnih klubova, barova i kafića, piše Hrturizam.hr.

Naime, S obzirom na razvoj epidemiološke situacije i provedenu analizu načina širenja bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata. No, kako je ista istekla vrijediti, danas je ista produžena.

Navedenom odlukom i dalje je ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije “barovi”, kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl. koji smiju raditi najduže do 24 sata.

Rok primjene navedene mjere produžuje se do 22. rujna 2020. godine.

Ipak, mogu računati na pomoć države.

Jer, kako je odlučeno, djelatnosti koje će biti zatvorene odlukom lokalnog, regionalnog ili nacionalnog stožera 14 ili manje dana moći će dobiti potporu od 2000 kuna po radniku, a za više od 14 dana 4000 kuna neto. Isto će moći dobiti i one djelatnosti kojima je odlukom stožera civilne zaštite ograničen rad, ali uz dokazivanje pada prihoda od najmanje 60 posto, poput noćnih klubova, kafića i barova kojima je jučer ponovno ograničeno radno vrijeme do ponoći.

Plenković za CNN: Otvaranje zbog turizma je bio kalkulirani rizik

Istra – 8 novih slučajeva zaraze, većina iz samoizolacije. Među njima i dvoje djece