in

Projekt hotela za kućne ljubimce ”Hos.PET.ality” Umažanina Danijela Korenike pobjednik Start-up akademije

Foto: IDA

”Hos.PET.ality” – projekt hotela za kućne ljubimce Danijela Korenike iz Umaga proglašen je prekjučer u Puli najboljim na završnom predstavljanju najboljih ideja nakon višemjesečne edukacije Start-up akademije koja je bila namijenjena poduzetnicima početnicima. Korenika je nagrađen stručnim mentorstvom, prijenosnim računalom te početnim kapitalom od pet tisuća kuna. Na prezentaciji je istaknuo da će se kućni ljubimci kao „članovi obitelji“ u tom hotelu osjećati sigurno, zbrinuto i voljeno.

Više od 70 sudionika popratilo je s iznimnim interesom veliko finale Start-up akademije, održano u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli, u organizaciji Start-up udruge i IDA-e.

Direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti izrazio je uvodno zadovoljstvo provedbom ove hvalevrijedne inicijative te naglasio da su kreativne poslovne ideje temelj razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a isto tako je dao kratak uvid u mjere potpore poduzetništvu koje će IDA provoditi ove godine.

Stručni žiri u sastavu Selma Smajić, višestruko nagrađivana umaška poduzetnica, Andrijana Zovko (Zagrebačka banka),  Vanja Andrić, poduzetnik te doc.dr.sc. Sven Maričić, pomoćnik rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, imao je prilike poslušati 13 poduzetničkih ideja, polufinalista prethodnih događanja Start-up akademije, koja su se održala u Općini Svetvinčenat te gradovima Pula, Poreč, Rovinj, Labin, Buzet i Umag. Navedena je događanja popratilo više od 300 sudionika koji su imali prilike educirati se o razvoju poduzetničkih ideja te vezanim temama, piše u priopćenju IDA-e.

Finalisti su imali ukupno tri minute za prezentirati svoju poslovnu ideju, na temelju kojih je stručni žiri dao svoje ocjene.

Najboljom je ocijenjena poslovna ideja Danijela Korenike, čiji je cilj uspostava hotela za kućne ljubimce te za koju je utvrđen veliki tržišni potencijal. Stapp, aplikacija za studente za brži i lakši pronalazak stana koje su osmislile Ines Pruginić, Matea Selimović i Patricia Šverko iz Pule osvojila je drugo mjesto, a treće je pripalo ideji BikeTouring Pazin koju je osmislio Pazinjan Tedi Zgrablić.  

„Sudjelovanje u Start-up akademiji je bilo jako lijepo iskustvo, upoznao sam jako puno kreativnih ljudi s odličnim idejama. Ja sam se priključio pitchu na nagovor kolegica i mentora iz umaškog Učilišta, svakako nisam očekivao pobjedu. Ideja je još uvijek samo ideja, ali ovakvo ohrabrenje poticaj mi je za njezinu realizaciju”, – izjavio je Danijel Korenika za Inspire.me. 

Opet vibrira tlo na Sjevernom Jadranu: Jučer slab potres na Krku

Opet vibrira tlo na Sjevernom Jadranu: Jučer slab potres na Krku

Novigrad: U uređenje Ulice Murvi uloženo 700.000 kuna

Novigrad: U uređenje Ulice Murvi uloženo 700.000 kuna