in

Novigrad: U uređenje Ulice Murvi uloženo 700.000 kuna

Foto: Turistička zajednica Novigrad

Novigradska Ulica Murvi, koja od kružnog toka kod Plodina vodi do centra grada, otvorena je za promet nakon što je dovršeno njeno komunalno uređenje, javljaju iz Grada Novigrada.

U cijelosti je sanirano i nanovo asfaltirano 200-tinjak metara kolničke površine prometnice, širine oko 6 metara, te nogostupi s obje strane prometnice. Kolnik je sada dobio i nekoliko dodatnih elemenata horizontalne prometne signalizacije s ciljem veće prometne sigurnosti pješaka, posebice u dijelu koji se nalazi u blizini škole odnosno vrtića, poput crvenom bojom naglašenog pješačkog prijelaza, te LED svijestlosnih oznaka ugrađenih u sam relejfno uzdignuti prijelaz. S obje strane prometnice izveden je i novi sustav oborinske odvodnje. 

Ono što slijedi idućih dana je uređenje zelenog pojasa s hortikulturnim sadržajima i urbanom opremom uz cestu, no taj se dio radova može obaviti i uz otvorenu prometnicu. 

Ova komunalna investicija, ukupno vrijedna oko 700 tisuća kuna (bez PDV-a), financirana je iz proračuna Grada Novigrad. 

Paralelno s rekonstrukcijom prometnice, u Ulici Murvi je u režiji Istarskog vodovoda izgrađena nova vodoopskrbna mreža s ukupno 20-ak novih priključaka za tamošnje stambene objekte.

Projekt hotela za kućne ljubimce ''Hos.PET.ality''  Umažanina Danijela Korenike pobjednik Start-up akademije

Projekt hotela za kućne ljubimce ”Hos.PET.ality” Umažanina Danijela Korenike pobjednik Start-up akademije

ZBOG GRIPE: U posjet pacijentima pulske bolnice mogu samo zdravi - i to sa zaštitnim maskama

ZBOG GRIPE: U posjet pacijentima pulske bolnice mogu samo zdravi – i to sa zaštitnim maskama