in

PROMOHOTEL STARTA U SRIJEDU: 200 izlagača, besplatne edukacije za iznajmljivače i cooking show s Ivanom Pažaninom i Mate Jankovićem

Franko Štiković, Loris Peršurić, Ivana Štiković i Nenad Velenik

U porečkoj sportskoj dvorani Žatika u srijedu u 12 sati otvara se Promohotel – 34. po redu međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam koji će trajati do 23. veljače. Kako je na današnjoj konferenciji za novinare izjavila direktorica Promohotela, Ivana Štiković, sajam će službeno otvoriti pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić.

Štiković je predstavila bogat program medijima na presici na kojoj su bili i direktor organizatora, tvrtke Studio 053, Franko Štiković, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktor gradske Turističke zajednice Nenad Velenik.

-Sajam će se održati na 4.500 četvornih metara unutrašnjeg  i 500 kvadrata vanjskog izložbenog prostora. Ove se godine na sajmu predstavlja 200 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Španjolske, Srbije, Makedonije, Belgije, Njemačke, Austrije i Litve sa širokom lepezom proizvoda za HORECA sektor koji zastupaju više od 500 poznatih svjetskih brendova. Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za turističku sezonu. Proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za širu potrošnju, istaknula je direktorica, dodavši da je cilj Promohotela približavanje svjetskih trendova u ugostiteljstvu i turizmu, upoznavanje novih tehnologija, trendova, proizvoda i usluga kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Promohotel kao mjesto dragocjenih poslovnih susreta na jednom mjestu okuplja svjetske novitete i idealna je prilika za direktan kontakt kupaca s dobavljačima i trgovcima.

Program izlaganja sastoji se od kompletnog HORECA asportimana – hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara, prehrane i slastica, aparati za pripremu toplih napitaka i rashladnih uređaja. Tu su i papirnata galanterija, tekstil i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, kreveti i madraci, wellness program, sportska oprema, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za uređenje eksterijera i interijera, namještaj na bazi drva kao osnovne sirovine, raznorazna rješenja s područja IT tehnologija, grafička i vizualna rješenja…

Iz širokog spektra ponude sajma izdvajamo Gastro zonu koja će kroz sve dane trajanja sajma odisati  mirisima i okusima kreacija renomiranih hrvatskih chefova. Cooking show započinje  u srijedu, a prvi gost koji nam dolazi je Dragan Jovanović, poznato lice kulinarskog showa 3,2,1 kuhaj te osnivač Gastro Kluba Pula, koji kao gosta na sajam dovodi Ivana Pažanina. U četvrtak svoj menu prezentirati će chef Dean Gluhak te simpatična članica žirija spomenutog kulinarskog show-a Željka Klemenčić. Zanimljiv način pristupa namirnicama i malim tajnama velikih chefova podučiti će chefovi Jan Medak i Gianpaulo Sardot. Zatvaranje sajma začiniti će svojim kreacijama chef Mate Janković.

-Promohotel će u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića iz Poreča pružiti mogućnost učenicima kuharskog smjera da se pridruže renomiranim chefovima u Gastro zoni te zajedno s njima kroz sve dane trajanja sajma proširiti svoja znanja i prikupiti iskustvo za daljnji rad  i školovanje, istaknula je direktorica Ivana Štiković.

S ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima u iznajmljivanju smještaja te ugostiteljstvu, tijekom sajma održat će se specijalizirana predavanja, prezentacije, B2B poslovni susreti i panel rasprave.

Stručna predavanja započet će u srijedu, poslovnim susretima u organizaciji HGK Županijske komore Pula te panel raspravom „Luksuzni turizam u Istri – mit ili stvarnost“?. Četvrtak ujutro ugostiteljski djelatnici koji žele ići u korak sa najnovijim trendovima mogu poslušati predavanja na temu „Praksa i mentoring u turizmu“, „Gastro trendovi u 2019. godini te poslušati raspravu „Estetika i prezentacija jela i pića – koja je uloga djelatnika.“

Ponukani prošlogodišnjem velikom interesu vlasnika i menadžera obiteljskog smještaja, nastavlja se suradnja s TZ-om te će se održati dvodnevna edukacija za iznajmljivače koja će omogućiti polaznicima da po završetku steknu certifikat „EDUCIRANI DOMAĆIN / EDUCATED HOST 2019“.  Na predavanjima će biti prezentirane veoma atraktivne i nezaobilazne teme za iznajmljivače koje pomažu u isticanju i konkurentnosti na našem tržištu. Zainteresirane očekuje i predavanje na temu uspješnog oglašavanja i promocije smještaja te zanimljivosti iz digitalnog svijeta kao i mnoga druga zanimljiva predavanja. 

-Promohotel je jedan od sinonima za Poreč. Pokazalo se da naš grad ima svu potrebnu infrastrukturu za organizaciju velikih sajmova, pa smo se tako i brendirali kao grad sajmova, a zahvaljujući i Vinistri, Sajmu sporta i drugima, istaknuo je gradonačelnik i dodao da će Studiju 053 i dalje biti potpora.

Sajam se organizira pod pokroviteljstvom Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije, Županijske komore Pula, Obrtničke komore Istarske županije, Udruženja obrtnika Poreč, uz financijsku podršku Grada Poreča i TZ-a.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 20.02.2019. / 12:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 21.02.2019. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 22.02.2019. / 10:00 – 19:00 sati
Subota, 23.02.2019. / 10:00-17:00 sati

Ulaz na sajam kao i na stručna događanja, slobodan je za sve posjetitelje.

Foto: Tanja Kocijančić

POREČ: Uoči Valentinova ukrale “brdo” parfema u Bipi

Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda – 8 nesreća, 6 ozlijeđenih