in

Prvi put u Istri, a drugi u Hrvatskoj: Velik uspjeh istarskog Studija SONDA koji je osvojio brončanog lava u Cannesu

Jelena Fiškuš i Sean Poropat

Projekt Studija Sonde nakon Grand Prixa na natjecanju IdejaX osvojio drugog Canneskog lava za Hrvatsku!

Piquentum Wine Studija Sonda, nezavisnog kreativnog studija za dizajn i komunikacije iz Vižinade, osvojio je brončanog lava na festivalu Cannes Lions, najvećem svjetskom festivalu kreativnosti u oglašavanju.

Piquentum Wine projekt je opisan kao art direkcija prirode. Riječ je o dizajnu ambalaže, tj. etikete vina – u suradnji s Meteorološkim zavodom godinama su prikupljani podaci o vremenskim okolnostima u vinogradu. Količina padalina najbolji je pokazatelj strukture vinske godine, a ponašanje prirode doslovno je preneseno na etiketu boce – veličina krugova prikazuje količinu padalina po mjesecima. Ovo je, tvrde dizajneri, priča o tome što se tijekom godine događa u vinogradu; priča o prirodnosti vina.

Riječ je o proširenom izdanju projekta koji se natjecao na ovogodišnjoj IdejiX, nacionalnom natjecanju u kreativnosti, te pritom osvojio Grand Prix u kategoriji dizajn (Craft) i mogućnost prijave projekta na Cannes Lions kao posebnu pobjedničku nagradu.

Sretni smo jer smo opravdali povjerenje obzirom na činjenicu da je ovaj rad kao dobitnik nacionalnog Grand Prixa na IdejiX predstavljao Hrvatsku ispred HURA-e u Cannesu, sretni smo jer je to zbilja najveće i najvažnije natjecanje kreativnosti u svijetu, sretni jer je riječ o lokalnom projektu i toliko inspirativnom vinaru, Dimitriju Brečeviću, da je ovo zbilja kruna naše suradnje. Sretni smo, jer smo od trenutka kad smo objavljeni kao finalisti dobili nevjerojatnu podršku i dirljive poruke kolega. Jedina stvar radi koje nismo pretjerano sretni jest da je uslijed realnog uspjeha nove Piquentum etikete i kampanje vino rasprodano već unatrag nekoliko tjedana i sada nemamo s čime nazdraviti“, izjavili su Jelena Fiškuš i Sean Poropat, kreativni direktori Studija Sonda.

Cannes Lions međunarodni je festival kreativnosti na koji je ove godine bilo prijavljeno 30 953 projekata iz 89 zemalja svijeta, a među njima su najveći svjetski brendovi i agencije. Brončana nagrada izniman je uspjeh za Studio Sonda iz Vižinade, koji se osvajanjem ove nagrade pozicionirao uz bok svjetskim agencijama koje predstavljaju globalni benchmark izvrsnosti u kreativnosti i učinkovitosti.

Ova prestižna nagrada druga je za Hrvatsku; podsjetimo, 2016. godine brončanog Canneskog lava osvojio je Imago Ogilvy za priču o Malenoj i Klepetanu u sklopu kampanje Jana voda s porukom ljubavi.

ZATVORITI JEDNO OKO ILI KAZNITI? Kad se Nijemac i Austrijanac parkiraju na kružnom toku kod porečke tržnice

STARA FORA I DALJE PALI: Ponudile starici masažu pa je pokrale