in

REZIME 34. PROMOHOTELA – Više od 6.000 posjetitelja razgledalo nove trendove; porečki učenici kuhali uz bok vrhunskim kuharima

Foto: Manuel Paljuh

Više od 6.000 posjetitelja, 200-tinjak izlagača iz deset država i 500 predstavljenih svjetskih brendova iz HoReCa sektora rezime je prošlog vikenda zatvorenog 34. sajma hrane, pića i opreme za turizam Promohotel koji se održavao u porečkoj sportskoj dvorani Žatika na pet tisuća četvornih metara. S godinama je Poreč postao, uz sve ostalo, poznat i kao sajamski grad, a upravo je Promohotel bio prvi koji je počeo razvijati tu djelatnost i utirati put drugima.

Koliko je važan direktan kontakt između posjetitelja i prodavača i/li predstavnika proizvoda ugostiteljske opreme govori velika posjećenost. No, iako je sajam u prvom redu namijenjen onima koji se pripremaju za turističku sezonu – vlasnicima i menadžerima hotela, vila, kuća za odmor i ugostiteljskih lokala, privatnim iznajmljivačima, kao i svim drugima koji su uključeni u turističku djelatnost, Promohotel je privukao i druge koji su znatiželjno došli pogledati što se nudi i koji žele ići u korak s najnovijim trendovima i novim znanjima.

-Možemo reći da smo kao organizatori izuzetno zadovoljni ovogodišnjim izdanjem sajma, a pozitivne povratne informacije izlagača, suradnika i partnera su naš najbolji putokaz za daljnji rad. Kako je turistička sezona pred nama sajam je bio izvrsna prilika da se na jednom mjestu pronađu svi vrhunski brendovi i svjetski noviteti koji mogu pomoći ključnim djelatnicima u turizmu, naglasila je direktorica sajma Ivana Štiković.

Mnoge je zanimao i gastro kutak, gdje su se ukusni specijaliteti pripremali na licu mjesta, pred publikom.

-Kroz četiri dana trajanja cooking showa u gastro zoni izmjenjivali su se chefovi Dragan Jovanović, Ivan Pažanin, Dean Gluhak, Željka Klemenčić, Jan Medak, Gianpaulo Sardot i Mate Janković. Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča pripremali su slasne zalogaje uz bok ovih vrhunskih kuhara koji su pohvalili entuzijazam učenika, kao i njihovu volju i trud za širenjem znanja, a „pale“ su i neke ponude za posao nakon završetka škole, zadovoljno je konstatirala Štiković.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča, te tvrtkama Meraklis i Eventor organizirana su brojna stručna predavanja, panel rasprave i edukacije pa je tako i ove godine na besplatnoj edukaciji „Educirani domaćin“ pravo na certifikat steklo 150 vlasnika i menadžera obiteljskog smještaja.

-Prepuna dvorana u kojoj se tražila stolica više potvrđuje da pružatelji usluga smještaja u obiteljskom domaćinstvu žele pratiti trendove te poraditi na podizanju kvalitete pružene usluge, naglasila je Štiković i zaključila da, iako se još uvijek skupljaju dojmovi s netom završenog sajma, ideja za nadolazeći 35. jubilarni Promohotel im ne nedostaje.

Foto: Manuel Paljuh

REKATEGORIZACIJA PRIVATNOG SMJEŠTAJA: Od idućeg tjedna kreću vrlo povoljni krediti za podizanje kvalitete usluge

Radionica za djecu u porečkoj knjižnici – petkom u pet s astronautima