in

Startup akademija u Poreču: Edukacije za poduzetnike i oni koji to žele postati – Najbolje ideje u utrci za 20.000 kuna – požurite s prijavama!

Nastavlja se turneja Startup akademije po Istri! Odlična je ovo vijest za sve one koji razmišljaju o ulasku u poduzetništvo i pokretanju vlastitog posla, ili su postojeći poduzetnici s novim projektima na vidiku, priopćeno je iz Grada Poreča.

U Poreču će tako poduzetnici i svi koji to žele postati moći upijati znanje potpuno besplatno od čak 16 predavača iz prakse. Akademija u Poreču na rasporedu je 28.-30. listopada (16-20 sati) u Obrtničkom domu. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je prijavu obaviti što ranije putem prijavnog obrasca na linku.

Nakon Poreča, Startup akademija dolazi još u 6 gradova u Istarskoj županiji: Rovinj, Pulu, Buzet, Umag, Labin i Buje.

Što možete očekivati na akademiji?!

Bez obzira na to da li se već bavite poduzetništvom, ili tek trebate realizirati svoju ideju, na Start-Up akademiji pronađite ono što vam je potrebno: poduzetnička znanja, sve pogodnosti koje vam se nude, razmjenu iskustva i ideja i mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji.

Kroz trodnevnu besplatnu edukaciju savladat ćete osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine te različite metode i tehnike koje će vam biti korisne u vašem uspješnom poslovanju. Osim edukacije, postoji natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju.

Dakle, akademija je namijenjena i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, već su samo željni dodatne edukacije, networkinga…

Zanimljiv program u Poreču: 16 predavača i 12 radionica

U Poreču sudionike očekuje 16 predavača koji će prenijeti svoja znanja i iskustva kroz 12 interaktivnih radionica i 1 panel predavanjem.

Predavači u Poreču su Kristian Korunić (Moneo savjetovanje), Amel Hadžipašić (Start-Up udruga), Ivan Sapundžić (360 agencija), Tiziana Paris, Sanja Ferković Cetina (odvjetnički ured Tiziana Paris), Cinzia Zubin (HBOR), Arian Santrač (ALT digital agency), Davor Turković (Martesi), Claudia Pučić, Marin Lerotić (Istarska razvojna agencija), Karlo Stovrag, te predavači iz Zagrebačke banke.

Akademiju otvara Amel Hadžipašić radionicom o besplatnim marketinškim kanalima koji se mogu koristiti u promociji proizvoda, usluga, manifestacija i sl. U njoj ćete doznati kako najbolje iskoristiti digitalne kanale poput Facebooka, Instagrama, web stranice i Adsa, doznati o najnovijim trendovima u oglašavanju te o važnosti influencer marketinga.

Karlo Stovrag, u radionici “Izrada i važnost web stranice za poslovanje” upoznat će sudionike s jednostavnim alatima za izradu web stranica. Prije svega biti će riječi o najpopularnijoj platformi WordPress i brzorastućem Wixu u kojem i potpuni laici mogu napraviti web stranicu. Karlo će u svojoj radionici govoriti kako treba izgledati stranca, koja je njena važnosti za poslovanje, konverziji, prodajnom aspektu i dr.

Ivan Sapundžić iz 360 Agency, održat će radionicu o razradi ideje putem modernog alata poslovnog planiranja: Business Model Canvasa. Osim toga, podijelit će sa sudionicima kako ideju treba prezentirati potencijalnim investitorima ili bankarima.

Pravnice Tiziana Paris i Sanja Ferković Cetina govoriti će o pravnim aspektima poslovanja odnosno izboru pravnog oblika (obrt, d.o.o., j d.o.o.)  i radnom pravu. Predavači Zagrebačka banke u svojoj radionici sa sudionicima će izraditi mini poslovni plan, te ukazati na njegovu važnost prilikom dobivanja kredita ili investicije.

Koji su poticaji dostupni i kakve su mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz nacionalnih i EU fondova u svojim predavanjima predstavit će Cinzia Zubin (HBOR) te Marin Lerotić i Claudia Pučić (IDA).

Panel predavanje “Kako najbolje realizirati svoju poduzetničku ideju”

Osim radionica, na rasporedu je i panel predavanje “Smart Start: Kako najbolje realizirati svoju poduzetničku ideju”.

Panelisti će podijeliti svoja poduzetnička iskustva, a oni su Arian Santrač, Kristijan Korunić i Davor Turković.

Najbolje ideje u utrci za 20.000 kuna

Osim edukativnog dijela, sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), ukoliko žele mogu sudjelovati i u natjecateljskom dijelu.

U svakom gradu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu).

Nagradni fond iznosi 20.000kn, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom 20 godina postojanja!

Startup akademija u Poreču provodi se u suorganizaciji Start-Up udruge, Grada Poreča i Istarske razvojne agencije. Partneri projekta su Zagrebačka banka, HBOR, SAS knjigovodstvo, 360 Agency i Hotel Amfiteatar.

Način prijave

Prijaviti se možete najkasnije 27. listopada do 23:59h putem linka u nastavku: https://forms.gle/wKJH1hvKsaKwnJDD9

HIGHLANDERSI i dobrovoljni vatrogasci predali vrijednu donaciju DRUŠTVU INVALIDA POREČ

Bez vode 28. listopada dijelovi Vižinade