in

HIGHLANDERSI i dobrovoljni vatrogasci predali vrijednu donaciju DRUŠTVU INVALIDA POREČ

Sad već tradicionalno, nakon ljetne pauze, na kreativnoj radionici Društva invalida Poreč ove su se subote pridružili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i članovi moto kluba MK Highlanders iz Nove Vasi, te članovi DVD-ova Kaštelir, Višnjan, Vižinada i Tar-Vabriga.

Poznati po čitavom nizu humanitarnih akcija koje su do sada proveli, a u dogovoru s Društvom invalida Poreč, moto klub MK Highlanders i ove je godine u sklopu održavanja svog tradicionalnog ljetnog susreta 14. Bike&Rock Days u Novoj Vasi na dvije lokacije postavio kutije Društva invalida za dobrotvorne priloge.

Da sve ne bi ostalo samo na dobrovoljnim prilozima, predsjednik motokluba MK Higlanders Mateo Bernobić, u ime kluba Društvu invalida Poreč kroz ovu humanitarnu akciju donirao je još i sredstva u iznosu od 1.000 kuna.

Činjenicu da je dobro činiti dobro, prepoznali su i članovi DVD Kaštelir, DVD Višnjan, DVD Vižinada i DVD Tar-Vabriga, koji su se ove godine odlučili odreći sredstava za rad na osiguranju ljetnog moto susreta u iznosu od 4.000 kuna i pridružiti se ovoj humanitarnoj akciji, te ih darovati Društvu invalida Poreč.

Ovo je odličan primjer kako podrška Grada Poreča i Mjesnog odbora Nova Vas indirektno na najbolji mogući način biva vraćena zajednici i to upravo najranjivijim skupinama i onima kojima je to najpotrebnije, rekao je gradonačelnik.

– Ovim putem bismo se željeli zahvaliti Gradu Poreču i gradonačelniku na podršci koju su nam iskazali u održavanju našeg ovogodišnjeg tradicionalnog susreta, na kojem smo u ime Društva prikupljali dobrovoljne priloge. Također, svi članovi moto kluba aktivno podržavaju akciju ”Pokloni čep i pokreni svijet” i prikupljaju čepove, pa smo ovu prigodu iskoristili da sakupljene čepove donesemo u Društvo. Aktivnim humanitarnim radom nastavit ćemo i dalje i veselimo se budućim zajedničkim druženjima, zaključio je Mateo Bernobić, predsjednik moto kluba.

– Članovi moto kluba MK Highlanders naši su dobročinitelji i dugogodišnji prijatelji i zahvalni smo im, kako na ovoj, tako i na svim dosadašnjim humanitarnim akcijama, a najviše zato što krug dobrote šire i u njega uključuju nove ljude i nove dobročinitelje, pomažući na taj način onima kojima je to stvarno potrebno., rekla je Sandra Brečevac, tajnica Društva koja se, primivši donacije u ime Društva invalida Poreč u svoje osobno, te u ime predsjednice Društva Tihane Mikulčić od srca zahvalila svim dobročiniteljima.

Dobrovoljnim donacijama posjetitelja moto susreta prikupljen je iznos od 4.549,15 kuna, tako da sveukupna vrijednost ove humanitarne akcije iznosi 9.549,15 kuna,  a članovi kluba prikupili su i oko 40 kilograma čepova, priopćeno je iz gradske uprave.

RAT PROTIV ŠPORKULJA: Vižinada postavila videonadzor kako bi zaštitila svoje šume od škovaca

Startup akademija u Poreču: Edukacije za poduzetnike i oni koji to žele postati – Najbolje ideje u utrci za 20.000 kuna – požurite s prijavama!