in

Studenti Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u upoznavanju porečkog gospodarstva

Proteklog tjedna Grad Poreč je u sklopu obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva ugostio studente Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, Pula. Posjet je održan u sklopu kolegija Uvod u poduzetništvo, s ciljem stjecanja stručnih spoznaja i mogućnosti za razvoj poduzetništva.

U Velikoj vijećnici studente je uvodnim govorom pozdravio zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, dok je pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, nadležnog za razvoj poduzetništva, Morena Mičetić Fabić, predstavila program mjera poticanja razvoja poduzetništva u Gradu Poreču, kao i uspješne pokazatelje koji opravdavaju naziv „Poduzetan Poreč“. Interaktivnom edukacijom studenti su spoznali brojne nacionalne i međunarodne projekte koje Grad Poreč provodi kao i mogućnosti koje nudi za razvoj poduzetništva. Uspješan primjer razvoja poduzetništva predstavlja i Poduzetnički inkubator Poreč u Žbandaju, čijim su obilaskom studenti uvidjeli poduzetno okruženje za realizaciju vlastite ideje i podršku ka prvom koraku ulaska u poduzetništvo.

Nakon obilaska Poduzetničkog inkubatora Poreč, u cilju praktične spoznaje, studenti su posjetili uspješnog poduzetnika na području Grada Poreča – stolarski obrt Istradrvo, specijaliziran za izradu namještaja po mjeri, uređenje interijera poslovnih i stambenih prostora te obnovu ugostiteljskih objekata i hotela. Obilaskom proizvodnog pogona studenti su uvidjeli faze u procesu proizvodnje izrade visokokvalitetnog finalnog proizvoda kao temelja za uspješno pozicioniranje na tržištu i daljnji razvoj poslovanja.

Povezivanjem obrazovnog i poslovnog sektora, Grad, Poduzetnički inkubator Poreč i Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” doprinijeli su novim spoznajama studenata cjelokupnog poduzetničkog procesa od ideje do uspješnog proizvoda ili usluge, koji su preduvjet za razvoj poduzetništva, priopćeno je iz Grada Poreča.

“GLOW KIDS” U POREČU: Ovisnost o ekranima na dječji mozak djeluje razorno – poput KOKAINA – i otvara put drugim ovisnostima

Učitelji iz cijele Hrvatske masovno dijele fotografije na kojima poziraju s jasnim odgovorom na Vladinu ponudu