in

SUTRA SE BIRA NOVI KONCESIONAR MARINE POREČ – odlučuje Gradsko vijeće u 18 sati

Foto Tanja Kocijančić

Budući da je dosadašnjem koncesionaru nad Marinom Poreč, ovdašnjem komunalnom poduzeću Usluga, koncesija istekla krajem prošle godine, sutra će se na Gradskom vijeću birati novi koncesionar za idućih 20 godina. Na natječaj su stigle dvije ponude – Usluge i tvrtke Hegra iz Viškova.

Usluga je ponudila 7,8 milijuna kuna ukupnog investicijskog ulaganja prema studiji gospodarske opravdanosti, a Hegra 9,5 milijuna. Što se ponuđene visine stalnog dijela koncesijske naknade tiče, Usluga je ponudila 250 tisuća kuna godišnje, a Hegra 306 tisuća kuna.

Vijećnici će imati zadnju riječ, budući da je povjerenstvo koje je otvaralo pristigle ponude utvrdilo da firma iz Viškova neke elemente natječaja nije ispunila.

Podsjetimo da je Marinom dosad upravljala porečka Usluga, koja je u zadnje četiri godine značajno investirala u poboljšanje ponude i podizanje kvalitete usluga koje se pružaju turistima nautičarima. Tako je 3 milijuna kuna uloženo u rekonstrukciju i energetsku učinkovitost poslovne zgrade u kojoj su smješteni recepcija, sanitarni čvorovi i ostali servisi, a koja je u vlasništvu Usluge. Također, sanirani su i opremljeni dotrajali molovi.

Gosti Marine dobili su tom investicijom novoopremljene prostorije za osobnu higijenu, sanitarni čvor za osobe smanjene pokretljivosti, praonicu rublja, meteorološku stanicu, bežični pristup internetu, novi sustav za videonadzor i 24-satnu tehničku zaštitu i kontrolu pristupa na molove. Godišnji prihod marine kretao se oko 2,5 milijuna kuna.

Također, Marina je uspjela povisiti svoju kategoriju na tri sidra kao znak kvalitete koje dodjeljuje Ministarstvo turizma.

Marina se nalazi u centru grada, na atraktivnoj poziciji, u čijoj se blizini nalaze benzinska postaja i 5-tonska dizalica. Marina Poreč otvorena je tijekom cijele godine i raspolaže sa 129 vezova za plovila dužine od 6 do 20 metara. 

Poreč utire put borbi protiv klimatskih promjena

POREČ: Gradnja lukobrana Barbaran na pola puta