in

TAR: Počela gradnja kružnog toka na raskrižju za Novigrad i St. Blek

Općina Tar-Vabriga objavila je grafiku privremene regulacije prometa za potrebe izvođenja radova na izgradnji kružnog raskrižja na državnoj cesti oznake DC75, dionica 003 na križanju sa županijskom cestom oznake ŽC5040 – Stancija Blek naručitelja radova Hrvatske ceste. Zbog dinamike izvođenja radova izvođač će radove izvoditi u više faza. U prvoj fazi (Etapa A) predviđeno je zatvaranje dijela nerazvrstane ceste prema St. Blek i Tarskoj vali te županijske ceste ŽC5040 za sav promet osim vozila gradilišta (prema potrebi za Tarsku valu).

Dvosmjeran promet bit će omogućen za smjer Poreč – Novigrad i to gradilišnim uvjetima zbog ulaza/izlaza kamiona s gradilišta te zabranjenog skretanja lijevo/desno. Obilazni pravac, u oba smjera, Tar – Kaštelir, osiguran je preko centra naselja Tar (rotor za Lanternu). Obilazni pravac, u oba smjera, Tar-St. Blek/Tarska vala je preko nerazvrstane ceste u Tarskoj vali na DC75.

Drugim riječima, vozači koji iz Poreča kreću za Novigrad i obrnuto, moći će prolaziti gradilištem, dok će se u Tarsku valu ulaziti s donje strane, jer je lokalna cesta preko St. Blek zatvorena. Također, promet je zatvoren na kraćoj dionici unutar naselja Tar – od raskrižja do restorana Arkada.

Boćarice Nives Jelovica i Ria Vojković najbolje u Hrvatskoj

BUJSKI UČENICI izvrsni na natjecanju Best in English – Među najboljima u Hrvatskoj Erik Prenc