in

BUJSKI UČENICI izvrsni na natjecanju Best in English – Među najboljima u Hrvatskoj Erik Prenc

Foto Gospodarska škola Buje

Na međunarodnom natjecanju u znanju engleskog jezika za srednje škole Best in English, održanom 26. studenog 2021. godine, Gospodarsku školu Buje predstavljalo je 25 učenika, koji su u konkurenciji 17.223 učenika iz 595 škola ekipno i individualno ostvarili vrlo zapažen uspjeh. Najbolji rezultat u školi postigao je učenik 3. A razreda Erik Prenc svrstavši se među 3% najboljih ostvarenja na razini Hrvatske, odnosno 2.7% najboljih ostvarenja na svjetskoj razini, objavila je Gospodarska škola na svom Facebooku.

Odmah iza njega su učenici 4. A razreda Denis Beletić i Mihael Glavičić te učenik 3. A razreda Sandi Novakov, koji su svi unutar 8% najboljih u Hrvatskoj, odnosno 5.5% na svjetskoj razini. Slijede učenici Gabriel Zornada (3. A), Edin Bajramović (2.) i Anes Šabanović (4. A) čiju su rezultati unutar 15% najboljih na svjetskoj razini. Nakon njih su učenici Dorian Milaković (4. A), Damir Halilović (2. A), Evan Anić Parencan (4. A) i Aleksandar Gizdavec (3. A), svi unutar 25% najboljih ostvarenja na svjetskoj razini. Ostali učenici također su ostvarili solidne rezultate te je plasman škole u ekipnoj konkurenciji unutar 28.8% na razini Hrvatske, odnosno 20.8% na svjetskoj razini.

Ovo je veliko priznanje za učenike strukovne škole iz Buja jer su se u istoj konkurenciji natjecale škole svih profila, uključujući i gimnazije.

Natjecanje Best in English sve više dobiva na popularnosti, format natjecanja učenicima i nastavnicima je zanimljiv, a škole dobivaju korisnu informaciju o vlastitoj praksi. Pripremu učenika i provedbu natjecanja u Gospodarskoj školi organizirale su nastavnice Lucija Krizmanić i Sanja Simić, objavila je škola na svom Facebook profilu.

Samo natjecanje traje 60 minuta, a ispituje se čitanje i slušanje s razumijevanjem te jezične zakonitosti na razini B1-C1, a istovremeno sudjeluje petnaestak tisuća učenika iz 29 zemalja. Nakon objave konačnih rezultata svi će učenici dobiti potvrde o sudjelovanju, a najbolje čekaju vrijedne nagrade u obliku jezičnih tečajeva u inozemstvu. 

kart tar stancija blek novigrad radovi rotor

TAR: Počela gradnja kružnog toka na raskrižju za Novigrad i St. Blek

Lokacija buduće benzinske crpke u Funtani - Foto Tanja Kocijančić

Vijećnička pitanja u FUNTANI – Kada će početi izgradnja benzinske crpke i obnova ceste do Aquacolorsa?