in

U Poreču se u obnovu i modernizaciju vodovodne mreže ulaže oko 1,6 milijuna eura

Gradnja vodovodne mreže - Foto Grad Poreč

Istarski vodovod Buzet tijekom 2022. i 2023. godine u obnovu i modernizaciju vodovodne mreže na području Poreča planira uložiti oko 1,6 milijuna eura. Prilikom planiranja svih investicija kreću u tri smjera – priključivanje novih potrošača koji se tek trebaju priključiti na mrežu, ulaganje u postojeću imovinu i, kao najzahtjevnije, rekonstrukcija i modernizacija postojećih sustava vodoopskrbe od kojih su mnogi već stari ili podkapacitirani. Dodatno, vodi se računa da se radovi izvode paralelno s izgradnjom mreže odvodnje, čiji je investitor Odvodnja Poreč, pa se tako trenutno gradi vodovodna mreža naselja Antonci, s obzirom na to da je u tijeku i izgradnja kanalizacijske mreže toga naselja.

Tijekom 2022. godine dovršena je izgradnja vodovodne mreže Musaleža (2. dionica), kao i vodovodnog ogranka naselja Stranići, paralelno uz izgradnju kanalizacijske mreže.

Za 2023. godinu planirana je izgradnja različitih dionica vodovodne mreže u naseljima Antonci, Kosinožići i Jasenovica, potom prva dionica vodovodnog ogranka Industrijske zone Buići-Žbandaj, vodovodni ogranci Vrsarska ulica – Finida sjever te Gornji Špadići – Finida sjever, spojni cjevovod za St. Vergotini, priključni cjevovod za Kirmenjak, te vodovodni ogranci u Medulinskoj ulici, Ulici Podupci i Valkarinu, kao i daljnje širenje vodovodne mreže Poreč. 

Radovi koji se trenutno izvode bit će ili dovršeni do sezone, ili će se izgradnja privremeno zaustaviti, a zatim nastaviti nakon turističke sezone, objavio je Grad Poreč.

degustazione tar tartar tuna hrana

TAR: Marende u bistrou DeguStazione do 24. ožujka

kino program novigrad smik

Novi tjedan u CMIK-u: U tjednu Novigradskog proljeća pojačan kino-program za najmlađe