in

U Taru će se graditi market Plodine – ali ne zna se kada

Desno groblje, a lijevo parcela na kojoj će se graditi Plodine

Trgovačka tvrtka Plodine iz Rijeke kupila je u Taru veliko zemljište na kojem, pretpostavljamo, kani graditi još jedan svoj market u nizu. Plodine ima trenutno u Istri 11 trgovina.

Općina Tar-Vabriga nedavno je, naime, preko puta groblja prodala Plodinama svoje zemljište površine 2.567 četvornih metara po cijeni od 308.000 eura, odnosno oko 2,3 milijuna kuna.

No, neslužbeno smo u Taru saznali da nisu kupili samo parcelu od općine, nego iza nje i daleko veću od privatnih vlasnika.

K tome, da bi se taj market mogao graditi na tom mjestu potrebno je izmijeniti Urbanistički plan uređenja. Taj je UPU upravo na javnoj raspravi, saznajemo od načelnika Nivija Stojnića, a njegove izmjene i dopune bit će prihvaćene najranije tijekom ožujka. Veli on da nakon toga Plodinama slijedi prikupljanje dokumentacije i dozvola za početak gradnje, a to sigurno neće biti tako brzo riješeno.

Drugim riječima, teško je očekivati da će gradnja startati prije ove turističke sezone, a hoće li se graditi tijekom ljeta – to će se još vidjeti.

Zašto to pišemo? Zato što smo poslali upit Plodinama, no do danas, niti nakon tri tjedna, odgovore nismo dobili, unatoč brojnim telefonskim pozivima.

Zanimalo nas je uobičajeno – kada će početi gradnja, odnosno planiraju li to uopće u ovoj ili idućoj godini, koliko će u taj projekt investirati novaca i koliko će otvoriti novih radnih mjesta.

Spomenimo i to da se ondje blizu već skoro pet godina nalazi market Tommy. Pozicija je odlična, baš na putu za turističko naselje Lanterna u kojem po ljeti boravi ogroman broj turista.

Svi oni moraju proći baš tom cestom kako bi došli do svojih hotela, kampova i apartmana, pa je ta atraktivna pozicija privukla i Plodine.

Kada ondje niknu Plodine, dio tog profitabilnog kolača Tommy će morati podijeliti s konkurentskim trgovačkim lancem.

Umaški karneval – danas maškare po selima, sutra dječja povorka gradom

Ženski kuglački klub Istra Poreč (ŽKK Istra)

POREČ: Kuglačice Istre izgubile od Zagreba – jedina raspoložena bila je Marijana Liović