in

Umag dobio EU novac kako bi nezaposlenima pomogao u pronalasku posla

Foto: Grad Umag

U sklopu konferencije „Zaposli se u Hrvatskoj“, koja se održala jučer u Zagrebu u prisustvu ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića te ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag Tatjana Vujić potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Europskog Socijalnog Fonda.

Naime, POU „Ante Babić“ prijavilo je projekt pod nazivom „ILUS –  Innovative Local Unemployment Solution / Inovativna rješenja lokalne  nezaposlenosti“ čiji je glavni cilj razvoj novih i inovativnih programa osposobljavanja.

Projekt ukupne vrijednosti 811 tisuća kuna želi doprinijeti provedbi strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije, koja kao ranjive skupine  definira  žene i mlade od 15 do 29 godina, njihovim uključivanjem u programe osposobljavanja i radionice za uspješno kreiranje karijere. 

Ciljevi projekta su razvoj novih, inovativnih programa osposobljavanja uz upotrebu ICT-a, namijenjenih barmenima i sobaricama, izrada kvalitetnih ishoda učenja uz sudjelovanje civilnog sektora (Udruga konobara i barmena HR), besplatno pohađanje programa osposobljavanja za 35 osoba koji pripadaju ciljanim skupinama, a čime će se povećati njihove kompetencije na tržištu rada.

Osim stručnih kompetencija, kroz program će se jačati i njihove jezične kompetencije na stranim jezicima po vlastitom izboru, a omogućit će se i besplatno pohađanje ciklusa radionica za uspješno planiranje karijere, što će uvelike povećati sposobnost prilagođavanja promjenama na tržištu rada te  motiviranost za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada.

Projekt traje 18 mjeseci, a provodit će se od ovog mjeseca do rujna 2020. godine, objavio je Grad Umag na svojim stranicama.

Od 1. travnja poskupljuju struja i plin

ZAŠTITARI ponovno stižu na porečke ulice u pomoć komunalnim redarima