in

Uređenje rive u Poreču: Postavlja se novo popločenje i dovršava podzemna infrastruktura

Popločava se porečka riva

Uređenje središnjeg dijela gradske rive u Poreču, jedan od najvećih infrastrukturnih  projekata u 2020. godini, napreduje uz manje izmjene terminskih planova. Naime, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske radovi na otvorenim gradilištima su i dalje dopušteni, pa se u Poreču dovršavaju svi započeti i ranije ugovoreni radovi. Tako su i radovi na rivi, nakon reorganizacije gradilišta i prilagodbe novonastaloj situaciji, nastavljeni po planu, priopćeno je iz Grada Poreča.

Ovog su se tjedna na gradilište vratili i konzervatori, koji nastavljaju zaštitna istraživanja na otkrivenim ostacima rimskog plovila. Što se tiče građevinskih radova, dovršena je izgradnja vodovodne mreže s priključcima, postavljaju se podzemni spremnici, a počela je i priprema za betoniranje prometnice pokraj rive. Dodatno, dovršeni su i radovi na zamjeni temeljnog tla većeg dijela rive, dovršeno je polaganje obalnog popločenja uz morski pojas, a u tijeku je postavljanje novog popločenja na sredini rive na novoj betonskoj površini.

Na svim dijelovima gdje traju radovi na pripremi za popločenje i samom popločenju, paralelno se postavljaju sve potrebne cijevne instalacije (javna rasvjeta, elektroenergetika za potrebe Lučke uprave Poreč, elektroenergetika za javne potrebe – manifestacije i drugo), sve u skladu sa zadanim terminskim planovima.

U nastavku građenja očekuje se intenziviranje radi dovršetka radova na sondama koje su obrađene, konzervirane, te predane izvođačima na daljnju operativu, čime će se povećati i broj strojeva i djelatnika na ovom području.

Za vrijeme trajanja radova omogućen je promet vozilima opskrbe te ostalim službama za potrebe starogradske jezgre. Po dovršenju prometnice, ona će se otvoriti za promet, kako bi se moglo dovršiti uređenje na preostalom dijelu rive, piše u priopćenju.

Uskrs u duhu Covida-19 – Općina TAR-VABRIGA dijeli novčanu pomoć umirovljenicima

E-PROPUSNICE: Od 8. travnja Istrani se mogu slobodno kretati na područjima svojih bivših općina