in

Usluga Poreč dobila šest novih komunalnih vozila za brže i efikasnije čišćenje

Foto Usluga Poreč

Usluga Poreč ovih je dana vozni park obnovila sa još šest novih komunalnih vozila kojima će svojim stanovnicima i posjetiteljima pružit još čišći i ugodniji boravak u gradu, te ubrzati posao djelatnicima. Jedan dio novih komunalnih vozila nabavljenih ove godine, Usluga Poreč predstavila je već na početku ljeta, a kako je tada najavljeno u planu ih je bilo još, koja su isporučena ovih dana.

Riječ je o radnom stroju pometačici do dva m3, zatim dva nova komunalna vozila za prikupljanje otpada, jedan do 12 m3 i drugi do 15 m3, te tri kamiona kipera – dva za potrebe radne jedinice Čistoća i jedan za potrebe jedinice Hortikulture i groblja. Kako spomenuto, već ranije na početku sezone prezentirano je sedam novih vozila, tako da ih je u ovoj godini nabavljeno ukupno trinaest novih, vrijednosti 10.188.000 kuna bez PDV-a. Spomenuta vozila omogućit će bolje, brže, efikasnije prikupljanje različitih vrsta otpada, kao i čišćenje ulica. Time Usluga Poreč nastavlja sa investicijama za čišći grad. Naime, zaživio je novi sustav gospodarenja otpadom, do sada su napravljeni veliki projekti poput izgradnje pretovarne stanice i reciklažnog dvorišta, sanacija i zatvaranje odlagališta otpada, te nabava i podjela spremnika za selektivni otpad, a time i uspostava sustava sakupljanja otpada „od vrata do vrata „ te u tom tonu Usluga Poreč nastavlja i dalje.

Kako je prilikom prezentacije vozila rekao direktor Usluge Poreč Luka Maleš, nastavljaju s investicijama i aktivnostima i podizanjem kvalitete usluge, a na tom putu važna im je i pomoć i suradnja naših sugrađana i gostiju. – Usluga Poreč kontinuirano radi na ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i obavlja aktivnosti u skladu sa standardima Europske unije. Cilj nam je da naš grad i mjesta budu čisti, očuvani i ugodni našim sugrađanima, turistima i budućim naraštajima, kazao je direktor Maleš.

Izvor Grad Poreč/Usluga

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

TAR: Učenici izvrsni na županijskom prvenstvu u šahu

Dalibor Petrinić - Foto Facebook

Mjesec poduzetništva u Poreču – Poslušajte predavanje “Zdravlje je temelj poslovnog uspjeha“