in

Usluga Poreč i njeni zaposlenici nagrađeni za predani rad i uređenje grada

Foto Usluga Poreč

Komunalno društvo Usluga Poreč d.o.o. primilo je nagradu od strane Hrvatske gospodarske komore, Grupacije održavanja zelenih površina za iznimne dosege u poslovanju i doprinos uređenju grada Poreča. Nagrada je uručena u četvrtak, 11. svibnja, na svečanoj dodjeli u Osijeku, a preuzela ju je rukovoditeljica radne jedinice Hortikultura i groblje Nevija Poropat.

Sa svrhom promicanja djelatnosti održavanja zelenih površina te strukovnog nagrađivanja komunalnih poduzeća i pojedinaca koji su svojim djelovanjem dali doprinos ovoj djelatnosti, otvoren je Poziv za nominiranje nagrada i priznanja. Nagrada je najviše priznanje koje se dodjeljuje komunalnom poduzeću, pri čemu se dodjeljuje jedna nagrada za prethodnu akademsku godinu. Priznanja se dodjeljuju komunalnim poduzećima uz jubilej za uspješan rad.

Društvu Usluga Poreč dodijeljena je upravo Nagrada kao najviše priznanje za iznimne dosege koji su utjecali na rezultate poslovanja i ugled komunalne djelatnosti i struke u RH. Ovo Nagrada potvrda je Usluzi Poreč njenog kontinuiranog doprinosa u poboljšanju poslovnih procesa, uređenju grada i njegovom ljepšem izgledu. Također, u povodu obilježavanja Dana Grada Poreča, naša rukovoditeljica Nevija Poropat primila je priznanje kao zaslužna građanka za svoj rad i trud, na čemu joj od srca čestitamo.

U ime Usluge Poreč i svih zaposlenika, prilikom preuzimanja priznanja u Osijeku, Nevija Poropat je izjavila: “Ovo priznanje potvrda je da naša organizacijska jedinica Hortikultura, kroz svoj svakodnevni rad, uspješno doprinosi uređenju Grada Poreča i njegovom ljepšem izgledu. Također, želimo se zahvaliti Turističkoj zajednici grada Poreča na nominaciji koja nas je dovela do ovog priznanja. Ovo priznanje je poticaj svima nama za daljnji rad i trud koji ćemo uložiti kako bi naš Grad i dalje bio uređen i lijep za život i boravak svih njegovih stanovnika, ali i brojnih posjetitelja. Još jednom, od srca zahvaljujem na priznanju u ime svih kolegica i kolega koje svakodnevno predano rade i u svaki radni zadatak ulažu puno ljubavi, volje, mašte, znanja i vještine.”

Ovo priznanje zasluga je svih naših djelatnika, čime želimo još jednom zahvaliti svim njima koji svakodnevno predano rade kako bi ponajprije poboljšali kvalitetu života naše zajednice, naših korisnika. Opseg poslova koje obavljaju naši djelatnici brinući se o zelenim površinama iznimno je širok. Održavanje javnih zelenih površina u prvom redu uključuje poslove košnje zelenih površina, grabljanja, okopavanja, sadnje i uređenja cvjetnih gredica, obrezivanje i oblikovanje trajnica, grmova i živih ograda. Naši vrijedni djelatnici, godišnje odrade  radove  košnje  na  površini  od  preko  7.400.000  m²,  okopa  se  površina  od preko 41.000 m², a u sklopu redovne aktivnosti provodi se i održavanje mnogobrojnih cvjetnih gredica i korita na kojima je posađeno preko 30.000 komada raznih sadnica svake godine.

Osim navedenog djelatnici brinu i o uređenju 27 rotora na porečkim prometnicama, a tu su naravno i prigodno ukrašene ulice i trgovi povodom brojnih blagdana i praznika , koje naši djelatnici predano i s puno pažnje ukrašavaju.

U sklopu naših redovnih aktivnosti njegujemo načela osviještenosti i društvene odgovornosti pa je Društvo aktivno uključeno u kampanju „Zasadi stablo, ne budi panj!”, koju Društvo u suradnji s Gradom Porečom, podržava, podupire i aktivno provodi, a u sklopu kampanje na području Grada posađeno je preko 500 raznih vrsta stabala prilagođenih našem podneblju. Naši djelatnici aktivno su uključeni u zajednicu, a osobito nam je veselje kada imamo priliku raditi s najmlađima, pa tako zajedno s mališanima beremo masline koje onda budu prerađene i postaju dio njihove školske prehrane. Osim navedenog kontinuirano koristimo priliku da s djecom i mladima obilježimo različite bitne dane u zaštiti okoliša kako bi im prenijeli nova znanja te kako bi upravo oni bili nosioci novih navika.

Osim Usluge Poreč, pulsko komunalno poduzeće Herculanea u Osijeku je dobilo priznanje za posebne dosege na području komunalne djelatnosti održavanja zelenih površina.

Ova nagrada je značajno priznanje za Uslugu Poreč i njezine zaposlenike, koji se svakodnevno trude održavati zelene površine grada i stvoriti ugodno okruženje za sve stanovnike, zajednicu i posjetitelje. Djelujući u jednom turističkom kraju u kojemu je turizam kao grana od velike važnosti za lokalnu zajednicu, nastavljamo dalje svoj rad s istim entuzijazmom i predanošću kako bi i dalje doprinosili ljepoti grada Poreča, a zajedno s lokalnom zajednicom, turističkim sektorom i lokalnim stanovništvom nastavljamo graditi prepoznatljivu i uspješnu turističku destinaciju, objavila je Usluga.

Foto Grad Poreč

POREČ: Gradonačelnik u gostima Dječjeg foruma DND-a

U NOVIGRADSKOM CMIK-u – Dugoočekivana Mala sirena stiže u kino. Za vikend radionica mjuzikla za djecu