in

Usluga Poreč predstavila nova komunalna vozila. Stiže ih još nekoliko

Nova vozila Usluge Poreč - Foto Grad Poreč

Premda Poreč i okolica trenutačno broje veliki broj turista, možemo primijetiti da su javne površine čišće no ikad. Naime, Usluga Poreč marljivo obavlja komunalne aktivnosti zahvaljujući kojima osigurava svojim stanovnicima i posjetiteljima ugodan život i boravak. Zaživio je novi sustav gospodarenja otpadom, do sada su napravljeni veliki projekti poput izgradnje pretovarne stanice i reciklažnog dvorišta, sanacija i zatvaranje odlagališta otpada te nabava i podjela spremnika za selektivni otpad, a time i uspostava sustava sakupljanja otpada „od vrata do vrata„ te u tom tonu Usluga Poreč nastavlja i dalje.

Nova vozila Usluge Poreč - Foto Grad Poreč
Nova vozila Usluge Poreč – Foto Grad Poreč

Ovoga puta investirano je u 11 komunalnih vozila. U razdoblju od 18. siječnja do 2. srpnja isporučeno je čak njih sedam koji su prezentirani danas na dijelu nove šetnice uređene iza bivše tvornice ribe Školjka. Predstavljeno je komunalno vozilo sa spiralnim transporterom zapremnine 16m³, komunalno vozilo za prikupljanje otpada zapremnine 7m³, komunalno vozilo samopodizač, elektrovozilo Renault ZOE, malo teretno vozilo kiper, lako gospodarsko vozilo Fiat Doblo te radni stroj kombinirka. Spomenuta vozila omogućit će bolje, brže, efikasnije prikupljanje različitih vrsta otpada, čak i u starogradskoj jezgri u popodnevnim satima, bez stvaranja buke ili dodatne gužve. Ukupna vrijednost isporučenih vozila iznosi 5.420.352,36 kuna bez PDV-a.

Nova vozila Usluge Poreč - Foto Grad Poreč
Luka Maleš i Loris Peršurić – Foto Grad Poreč

– Ulaganje u ljude i uvjete rada vrlo je važno, zato pozdravljam ovu investiciju Usluge. Poreč je odradio sve što je bilo propisano zakonom – izgradili smo reciklažno dvorište, pretovarnu stanicu, u potpunosti smo sanirali zatvorili odlagalište otpada Košambra te se više otpad uopće ne odlaže u Poreču. Postotak odvojenosti otpada raste na godišnjoj razini i do 5%, a nova oprema će u tome sigurno pomoći, kazao je gradonačelnik Peršurić.

Direktor Usluge Poreč Luka Maleš ponosan je na dosadašnje investicije i uspjehe tvrtke, te ovom prilikom najavio i isporuke novih vozila. 

Djelatnici Usluge s novim vozilima - Foto Grad Poreč
Djelatnici Usluge s novim vozilima – Foto Grad Poreč

– Stiže nam radni stroj čistilica, dva nova komunalna vozila za prikupljanje otpada različitih zapremnina te dva kamiona kipera. Investicija je to od ukupno 4.768.300,00 kuna bez PDV-a, a vozila bi prema planu trebala stići do kraja rujna ove godine. Nastavljamo s investicijama i aktivnostima, nastavljamo s podizanjem kvalitete usluge, a na tom putu nužna nam je pomoć i suradnja naših sugrađana i gostiju. Usluga Poreč kontinuirano radi na ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i obavlja aktivnosti u skladu sa standardima Europske unije. Cilj nam je da naš grad i mjesta budu čisti, očuvani i ugodni našim sugrađanima, turistima i budućim naraštajima. Već godinama nižemo uspješne projekte kojima izmamljujemo zadovoljstvo ljudima i sretan sam što imam priliku stvarati bolju priču za sve nas. To samo pokazuje koliko želimo ostati lider u tom segmentu i nastaviti biti primjer drugim gradovima u Hrvatskoj, kazao je direktor Maleš.

buje raskrižje stanica budući rotor plovanija kaštel

BUJE: Zbog gradnje kružnog toka cesta će biti zatvorena za sav promet

Foto Klub za mlade Poreč

Klub za mlade Poreč organizira pub kviz – prijavite se!