in

USLUGA POREČ: Radovi na groblju po planu. Gradi se velik broj niša za urne i lijesove

Foto Usluga Poreč

Radovi na proširenju novoizgrađenog Gradskog groblja Poreč u punom su jeku i teku po planu. Radove su danas obišli gradonačelnik Loris Peršurić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom te direktor Usluge Poreč Luka Maleš sa suradnicima i predstavnicima izvođača i nadzora. Ukratko je predstavljeno trenutno stanje radova kao i plan do kraja izvođenja.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Do sada su izvedeni zemljani radovi koji obuhvaćaju široki iskop, iskop za temelje i nasipavanja podloge za temeljnu ploču, zatim armirano betonski radovi temeljne ploče i konkavnog stražnjeg zida. Trenutno se izvode radovi armiranja i betoniranja vertikalnih zidova za niše.

Podsjetimo, rekonstrukcijom prve faze dogradnje groblja planirana je izgradnja 72 niše za urne i 66 niša za lijesove. Prostor će se hortikulturno urediti, a površina neposredno ispred građevine popločiti. U istom dijelu uredit će se i pomoćna spremišta za opremu i alate koji se koriste u aktivnostima upravljanja i održavanja groblja. Svi radovi teku sukladno dinamičkom planu i završetak radova planiran je za drugu polovicu listopada, objavilo je komunalno poduzeće Usluga Poreč.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Foto Turistička zajednica općine Funtana - Antonio Paljuh

TZIŽ: Istra ostvarila odlične turističke rezultate uz ogroman broj neprijavljenih gostiju

Bez vode 23. kolovoza jedna ulica u porečkom Malom Maju