in

USLUGA POREČ u poboljšanje usluga ulaže 1,5 milijuna kuna

Pilomati u Ulici 8. marta

Usluga Poreč trenutačno provodi brojne važne investicije i aktivnosti ukupne vrijednosti veće od 1,5 milijuna kuna s ciljem poboljšanja kvalitete svojih usluga. Zamjenjuje se rasvjeta, automatiziraju se pješačke zone, odvijaju se radovi na unutarnjoj tržnici, gradskim grobljima i gradi smještajni objekt za djelatnike.

Groblje Poreč
Groblje Poreč

U tijeku su radovi na zamjeni rasvjete na parkiralištima VGP-a i OŠ-a. Zamjenjuju se neučinkovite rasvjete s energetski učinkovitom LED rasvjetom, čime se povećava  sigurnost svih sudionika u prometu, a ponajviše pješaka. Potrošnja električne energije smanjuje se za 400% uz značajno bolju osvijetljenost. Vrijednost investicije iznosi 133.539,00 kuna.

Cilj Usluge jest povećati sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu, stoga se radi na automatizaciji pješačkih zona. Točnije, provodi se zamjena neispravnog pilomata u Ulici 8. marta te ugradnja automatiziranog rampnog terminala uz Park Olge Ban i na Šetalištu A. Restovića zbog širenja područja pješačke zone. Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 154.995 kuna.

Javna rasvjeta na Velikom parkiralištu
Javna rasvjeta na Velikom parkiralištu

Osim idejnog projekta za rekonstrukciju Gradske tržnice koji je u pripremi, trenutno se i izvode radovi ukupne vrijednosti od gotovo 417.250 kuna.  Radovi se trenutačno provode u dijelu zatvorene tržnice gdje je u tijeku zamjena ulaznih vrata s automatskim vratima i zamjena dotrajale aluminijske stolarije. Cilj jest bolja pristupačnost unutarnje tržnice, kao i omogućavanje bolje pješačke komunikacije. Unutarnja tržnica dobit će na vrijednosti te će se stvoriti bolji uvjeti kako za prodavače tako i za kupce. U sljedećoj godini planira se izvesti i sustav hlađenja kao nastavak investicija. Drugi dio radova provodi se na sanaciji krovišta iznad  poslovnih prostora na gradskoj tržnici gdje će se dovršit izrada hidro i termo izolacije, kao i zamjena krovnog pokrova i limarije. Svi radovi su usklađeni s idejnim projektom nove tržnice.

Novi tlakovac u Baderni
Novi tlakovac u Baderni

Do kraja ovog mjeseca dovršit će se i sanacija tlakovca na groblju u Baderni kao i krovišta na groblju u Novoj Vasi, što predstavlja  nastavak uređenja svih groblja s kojima Usluga upravlja. Također, krajem prosinca bit će dovršeno uređenje zajedničkih i skladišnih prostora na gradskom groblju Poreč, a koje je samo nastavak investicija uređenja ureda groblja i prodajno izložbenog prostora, kao i otvaranja cvjećarnice. Vrijednost investicije iznosi 375.000 kuna.

Krov na tržnici
Krov na tržnici

Trenutno traje izgradnja i opremanje smještajnih objekata za djelatnike. Naime, postojeća nekretnina u vlasništvu Društva, a koja se trenutačno nije koristila, preuređuje se i prenamjenjuje u smještaj za djelatnike. Kapacitet prostora namijenjen je za osam osoba, a vrijednost radova je 480.000 kuna.

Također, dovršeno je i preuređenje prostora ambalažnog odjela koje djeluje u bivšoj tvornici Školjka. Kako bi djelatnicima koji tamo obavljaju svoje radne zadatke olakšali i prilagodili nadolazećem hladnom razdoblju, dio ambalažnog skladišta uređen je kao zajednički prostor za dnevni odmor djelatnika.  

Ovim investicijama Usluga želi poboljšati kvalitetu svojih usluga, unaprijediti postojeće procese rada te omogućiti dodatnu efikasnost u radu. Slične investicije planiraju se i u sljedećoj godini kao nastavak kontinuiranog rada i ulaganja, piše u priopćenju Usluge Poreč.

Predstava za djecu u sklopu Porečke bajke - Foto Grad Poreč

U sklopu Adventa Poreč podjela poklon paketića za 1.700 djece – od najmanjih pa do osnovaca

Foto Gradska knjižnica Poreč

Kreativna radionica za odrasle “Kukičanjem do zvijezda” u Poreču