in

Velike investicije Lučke uprave Poreč – Za ribarsku luku u Santa Marini 37 milijuna kuna iz EU fondova

Santa Marina

Brojne su višegodišnje investicije pet lučkih uprava čiji je osnivač Istarska županija, a kojima je cilj zaštita i unapređenje pomorskog dobra, kao i optimalno korištenje i valorizacija ovog značajnog resursa, priopćila je Istarska županija.

Foto: TZ Poreč

Od investicija Lučke uprave Poreč posebno se ističe projekt izgradnje ribarskog dijela luke otvorene za javni promet Santa Marina za što su dodijeljena sredstva EU fonda, mjere I.23./I.24. „Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa“ pri Ministarstvu poljoprivrede u iznosu od 37.306.866,25 kuna. Projekt operativne obale s gatom u istoj luci kandidiran je na natječaj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna.

Nadalje, na južnom dijelu luke Poreč predviđa se izgradnja dijela operativne obale i gata u duljini od 99 metara u svrhu povećanja kapaciteta prihvata brodova u međunarodnom prometu. Izrađena je Studija izvodljivosti i Idejni projekt, a u postupku je ishodovanje lokacijske dozvole. Vrijednost projekta premašuje 26 milijuna kuna

Istarski stožer službeno zatražio otvaranje terasa u ponedjeljak

ZLATNI STUDIO potvrdio: Istra voli RADIO ISTRU