in

VIJEST ZA OBRTNIKE: Udruženje dogovorilo popuste na uređaje za kontrolu novčanica

Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

U želji da obrtnicima olakšaju poslovanje s novom valutom i izbjegnu potencijalne prijevare, Udruženje obrtnika Poreč dogovorilo je popuste za nabavku uređaja za kontrolu falsifikata novčanica i flomastera za kontrolu krivotvorina.

Foto Udruženje obrtnika Poreč - Ilustracija
Foto Udruženje obrtnika Poreč – Ilustracija

Dosadašnje hrvatsko tržište s kunskom valutom nije bilo izloženo velikom riziku krivotvorenja jer je tržište kuna bilo relativno malo a rizik veliki. Uvođenjem eura hrvatsko tržište novca gubi barijeru nacionalne valute i postaje otvorena za ulazak novčanica eura iz Eurozone, ali i falsificiranih novčanica. Tijekom 2022. HNB je ukupno evidentirao 437 komada krivotvorenih novčanica svih valuta koje su izdvojene iz optjecaja. Povremeno se i u Istri u javnosti čuje o pronalasku krivotvorenih novčanica eura. Kako bi se spriječili veći gubici i neugodnosti zbog dokazivanja neumiješanosti u falsificiranje novca, savjetuje se poduzetnicima i obrtnicima koji rade s gotovinom da se pripreme i uvedu u poslovanje neki od postupaka kontrole ispravnosti novčanica, saznajemo u Udruženju obrtnika Poreč.

Više informacija o ostvarivanju popusta na uređaje za kontrolu novčanica možete dobiti u Udruženju obrtnika Poreč mailom: tajnik@uoporec.hr ili pozivom na 052/492-085 (svakim radnom danom od 7 do 15 sati).

KK Poreč - Foto Manuel Paljuh

POREČ: DINO RAĐA donirao vrijednu opremu Košarkaškom klubu

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Tarska škola domaćin Lidrana za Poreštinu – Istaknula se Chiara Mačinić