in

Tarska škola domaćin Lidrana za Poreštinu – Istaknula se Chiara Mačinić

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Općinska razina smotre učeničkog literarnog, scenskog i novinarskog izraza Lidrano održala se nedavno u OŠ Tar-Vabriga. Smotra je započela kratkim prigodnim programom nakon kojeg je ravnateljica Andrea Baksa pozdravila okupljene. Povjerenstvo za provedbu smotre Lidrano zaprimilo je prijave iz OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički OŠ Jože Šurana Višnjan, OŠ Finida, OŠ Poreč, PŠ Žbandaj i OŠ Tar-Vabriga.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Smotra je održana u četiri kategorije za učenike osnovnih škola: literarno, dramsko-scensko, novinarsko i radijsko stvaralaštvo. Za sve kategorije određena su povjerenstva od tri člana koji su odredili koji će se učenici plasirati na Županijsku smotru LiDraNo. Predsjednica povjerenstva bila je Gordana Poropat-Alihodžić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u tarskoj školi.

-Čestitamo svim učenicima i mentorima koji su svojim trudom i kreativnošću zaslužili sudjelovanje na županijskoj smotri, a naročito našoj učenici Chiari Mačinić i njenoj mentorici Adeli Deković, poručili su iz Osnovne škole Tar-Vabriga.

Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

VIJEST ZA OBRTNIKE: Udruženje dogovorilo popuste na uređaje za kontrolu novčanica

Foto Umjetnička škola Poreč - Šain, Palman i Stell

Eva Palman iz Umjetničke škole Poreč osvojila nagradu na “Mladom Padovcu”