in

Više od 190 tisuća stranih turista koristilo je Uber tijekom ljeta na hrvatskoj obali

  • Vožnja na obali je u prosjeku bila duga 6,48 kilometara, dok je najduža iznosila 522 kilometra 
  • U Splitu su najposjećeniji bili Zapadna obala, Poljud i Žnjan, u Dubrovniku Gruž, Pile i Copacabana, a u Istri centar Pule i rovinjski poluotok

I ovog ljeta Uber je bio jedno od osnovnih sredstava prijevoza diljem jadranske obale što potvrđuju podaci da se od 1. lipnja do 30. rujna Uberom vozilo više od 190 tisuća stranih turista. U odnosu na prošlu godinu, ovo ljeto Uber je koristilo 13 posto stranih turista više.

Više od 98 posto njih u Hrvatsku je došlo s već instaliranom aplikacijom, što znači da ga koriste i u svojoj zemlji. Mogućnost da se njime služe i u Hrvatskoj pružila im je priliku kretati se obalom na način koji poznaju i na koji su navikli.

“Ove godine broj turista koji koriste Uber dodatno je porastao u odnosu na prethodne godine, što je još jednom potvrdilo da je njihov prvi izbor te da mu najviše vjeruju. Isto tako, gotovo svi aplikaciju redovno koriste u zemljama iz kojih dolaze, pa Uber očekuju i kao sastavni dio turističke ponude u našoj zemlji”, istaknuo je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Među stranim turistima koji su korisnici Ubera, najviše ih je došlo iz Ujedinjenog Kraljevstva (13,36 posto), zatim SAD-a (11,94 posto), Australije (4,24 posto) te Francuske (4,05 posto). 

U Splitu su turisti najviše posjećivali Zapadnu obalu, Poljud i Žnjan, u Dubrovniku su se najčešće vozili do Gruža, Pila i Copacabane, dok su u Istri najposjećeniji centar Pule i rovinjski poluotok. U prosjeku je vožnja Uberom na obali bila duga 6,48 kilometara, dok je najduža iznosila 522 kilometra, priopćeno je iz ove tvrtke.

Projekt “I JA MOGU TRENIRATI”: Porečka teretana za osobe s invaliditetom u punom pogonu

FUNTANA/VRSAR: Pod čvrstim vodstvom trenerice Elene iz Sibira djevojčice iz GALATEE među najuspješnijima u Istri