in

VIŠNJAN: Uspjeh sestara Peršurić u Engleskoj – Dva trofeja i zlato na natjecanju Glass of Bubbly

Foto - Privatan album obitelji Peršurić

Natjecanje Glass of Bubbly održava se u Engleskoj, a njihov slogan ”The Home of Champagne & Sparkling Wine” sve govori o njihovoj strasti prema toj vrsti vinarstva, a ozbiljnost tom natjecanju daje više od 30-tak degustatora koji svake godine imaju sve veći broj pjenušaca i šampanjaca iz cijeloga svijeta. Upravo na tom natjecanju pjenušava vina MISAL već treću godinu za redom ostvaruju izvrsne rezultate. Nakon zlatnog odličja 2020. godine za Misal Prestige 2016, te čak tri odličja u 2021. godini i to jedno srebro za Misal Blanc de noirs 2018, jedno zlato za Misal Rose 2016. te trofej u kategoriji ‘Tropical Burst’ za Misal Millenium 2017 ove je godine vinarija ostvarila još veći uspjeh.

Sestre Peršurić ovog puta željele su okušati sreću s jednom mlađom berbom, ali i s odležanim pjenušcima. U želji da ispitaju kvalitete svojih pjenušaca na natjecanje su ove godine poslali čak dva rose pjenušca i jedan bijeli. I upravo su ta dva rose pjenušca svaki u svojoj kategoriji osvojili trofej kao najbolje ocjenjeni, time je vinarija Misal uvrstila se u vrlo mali broj vinarija koje su u istoj godini osvojile dva trofeja na natjecanju.

Ove godine to je pošlo za rukom samo Misalu, stoga je Katarina Peršurić Bernobić na dodjeli nagrada održanoj u Londonu dva puta preuzimala trofeje u ime vinarije Misal. I to prvi za suhi rose pjenušac Misal Royal 2016. proizveden samo od Pinota crnoga koji je trofej osvojio u kategoriji kako ju organizatori nazivaju ‘Oaky & Toasty’.

U istoj kategoriji ponovio je uspjeh iz 2020. te osvojio zlatnu medalju pjenušac proizveden na bazi sorte Chardonnay, uz dodatak Malvazije istarske i Pinota crnog, njihov Misal Prestige no ovoga puta iz berbe 2018. Time su potvrdili da ovaj pjenušac bez obzira na berbu je odabir vrijedan zlata.

No najveće iznenađenje za vlasnice vinarije, Katarinu i Anu, svakako je bilo osvajanje i drugog trofeja i to za poluslatki ružičasti pjenušac Misal Rouge 2013., u kategoriji desertnih pjenušaca. Prvenstveno zato što je to pjenušac proizveden isključivo od istarskih sorata – terana, muškata ruže porečkog i malvazije istarske, ali i jedan od samo nekoliko pjenušaca koji odležavaju na kvascima više od osam godina.

Ovim uspjehom na međunarodnom natjecanju Glass of Bubbly sestre Peršurić dokazale su da ne samo da čuvaju kvalitetu u pjenušcima koje su još s ocem dr.sc. Đordanom Peršurićem stvarale, nego da i u novim naraštajima svojih pjenušaca imaju šampione kojima se vrijedi dičiti, piše u priopćenju Vinarije Peršurić.

Foto Srednja škola Mate Balota Poreč

Izvanredan uspjeh porečke Balote – učenice županijske prvakinje iz atletike, idu na državno prvenstvo

satovi zimsko računanje vremena sat ilustracija

Noćas pomičemo kazaljke na satu