in

VIŽINADA će dobiti širokopojasnu infrastrukturu s optičkim priključcima

Foto Općina Vižinada

Hrvatski Telekom d.d. (HT) sklopio je u rujnu 2020. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se obvezao provesti projekt razvoja širokopojasne infrastrukture za područje Grada Poreča i okolnih općina. Ta će infrastruktura za sve potencijalne korisnike (stanove, poslovne i javne korisnike. ) na takozvanim “bijelim” adresama osigurati brzi i ultra-brzi širokopojasni pristup nove generacije (eng. Next Generation Access – NGA). To se svakako odnosi i na Vižinadu, pa tako ovaj projekt započinje i na području naše općine.

U Vižinadi će se omogućiti priključak za 553 “bijele” adrese, a radovi na novoj infrastrukturi će se obavljati od listopada 2022. godine do veljače 2023. godine. U tom periodu izvest će se glavna mreža te privodi/priključci za sve građane koji iskažu interes.

Hrvatski telekom se obvezao po principu “ključ u ruke” omogućiti optički priključak (eng. Fiber_To-The-Home – FTTH) od minimalno 100 Mbit/s simetrično (ultra-brzi) pristup za već spomenute 553 “bijele” adrese na području Općine Vižinada.

Stoga se pozivaju građani Vižinade da iskažu interes za izgradnju privoda/priključka za njihov objekt i jave se u Općinu Vižinada komunalnom redaru putem email adrese komunalni.redar@vizinada.hr ili na broj telefona 052/446-425 najkasnije do 1. studenog 2022. godine.

Pionirska ulica u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Pionirska ulica zatvara se za promet zbog La Mule

Postavljanje dekoracija na Trgu Joakima Rakovca u centru Poreča - Foto Usluga

POREČ krenuo s ukrašavanjem ulica i trgova