in

VIŽINADA: Sonda pokreće program za sve koji žele naučiti brendirati lokalni proizvod

Savjetovalište za lokalne brendove naziv je edukativnog programa radionica koji će se tijekom rujna i listopada provoditi u Sonda Kreativnom centru u Vižinadi, a u sklopu kojeg će odabrani sudionici imati prilike učiti na primjeru stvaranja realnog brenda. Prijave do 14.08!

U sklopu programa kojeg provodi Udruga Sonda za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice u suradnji za Zajednicom Talijana Vižinada, sudionici i sudionice radionica imat će prilike učiti o važnosti i načinima razvoja brendova, što će im moći pomoći pri plasmanu njihovih proizvoda i usluga na tržište. Mentorsku podršku pružaju stručnjaci iz Studija Sonda, međunarodno nagrađivanog kreativnog studija iza kojeg stoji više od 20 godina rada na području dizajna i razvoja brendova. Za sudjelovanje nije potrebno predznanje, niti prethodno iskustvo, već želja za razvojem i upoznavanjem kreativnih procesa kroz praktičan rad. 

Radom na realnom proizvodu, kroz ovaj program edukacija poduzetnicima i poduzetnicama mlađe životne dobi omogućuje se stjecanje znanja o produkciji kreativnih rješenja, radu na prepoznatljivosti brenda i tržišnom pozicioniranju. Ujedno, ovakvi programi pokazuju kako kreativnost može biti visoko učinkovita i iznimno pozitivno utjecati na razvoj zajednice u sociološkom, kulturnom  i ekonomskom pogledu. Brendovi, naročito oni u lokalnoj zajednici, važni su jer nose i dio kulturnog nasljeđa te tradicije, a često se nasljeđuju kroz generacije. Stoga, se ovim projektom želi na realnom primjeru podučiti kako zadržati identitete svojeg kraja, a opet budu tržišno relevantni. Kroz stručne edukacije namjera je pozitivno utjecati na osnaživanje lokalnih postojećih i budućih brendova.

Radionice će se održavati u periodu od 6. rujna do 4. listopada, jednom tjedno, u prostorima Sonda kreativnog centra u Vižinadi. Predviđeno trajanje radionica je od 2 do 4 sata, u unaprijed dogovorenim terminima u poslijepodnevnim satima (17-21). Program je besplatan, a podijeljen je u sedam faza te uključuje predavanja/radionice i praktične zadatke. Namijenjen je punoljetnim osobama te za njega nije predviđena naknada. 

Za sudjelovanje je potrebno pravovremeno ispuniti online prijavnicu koja je dostupna ovdje: PRIJAVNICA. Rok za slanje prijave je 14. kolovoza u 23.59. Svi zainteresirani koji se mogu obvezati na uvjete sudjelovanja više informacija mogu pronaći na www.udrugasonda.hr.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Zaklade Istra – Fondazione Istria iz sredstava Fonda gradova i općina u okviru natječaja „Mali projekti za bolje sutra“. 

O Sondi
Udruga Sonda osnovana je ciljem da dokaže visoku učinkovitost kreativnosti i njezin iznimno pozitivan utjecaj na razvoj zajednice, u sociološkom i ekonomskom pogledu. U ostvarenju tog cilja, Udruga kreativnost čini dostupnom svakom zainteresiranom pojedincu, stvarajući s njime i sa širom zajednicom relevantne proizvode, projekte i programe usmjerene ka jačanju suradnje i stvaranju boljeg društva. Udruga djeluje u inspirativnoj sredini općine Vižinada u središtu poluotoka Istra, s pogledom na brežuljke, vinograde i dolinu rijeke Mirne. Od 2021. uređuje program Sonda Kreativnog centra kako bi se kroz njegov rad omogućilo uključivanje lokalne zajednice, ali i šire javnosti u proces kreiranja i stvaranja te na taj način razvijalo konstruktivno i kreativno društvo – društvo ideja. 

O Zajednici Talijana Vižinada
Zajednica Talijana aktivno je uključena u život Vižinade od 1992. godine te do danas broji 250 članova, a njen značaj za zajednicu je neosporan. Svojim radom Zajednica Talijana redovito obogaćuje društveni život Vižinade aktivnostima koje su u stalnom uzletu, a namijenjene svim dobnim skupinama te uključuju brojne kulturno-umjetničke događaje.

Izvor Sonda

lisice policija mup ilustracija

ČEKIĆEM PO GLAVI: Potukli se. Bilo i prijetnji smrću pred djetetom

Foto Tanja Kocijančić

Novi ENO-GASTRO projekt klastera The Best od Poreč Riviera – Poziv ugostiteljima da se prijave