in

VIŽINADA: Uskoro natječaji za nova radna mjesta u vrtiću

Općina Vižinada sazvala je hitnu sjednicu Općinskog vijeća elektronskim putem na kojoj je jednoglasno usvojena odluka kojom će se omogućiti zapošljavanje u novom vrtiću, koji s radom kreće u rujnu.

Dakle, vijećnici će dali suglasnost porečkoj ustanovi, Dječji vrtić i jaslice Radost, pod čijom kapom djeluje vrtić u Vižinadi, za otvaranje sedam novih radnih mjesta. To su kuhar/ica, spremač/ica, tri odgojitelj/ice i dva osobna asistenta ili asistentice za djecu s poteškoćama u razvoju.

-Natječaje će raspisati predškolska ustanova Dječji vrtići Radost nakon što odluku donese Upravni odbor ustanove. Mjesečno će nova zapošljavanja u vrtiću koštati oko 38.000 kuna za 3 odgojiteljice, kuharicu i spremačicu, dok će za 2 asistenta to iznositi oko 8.500 kuna mjesečno. S tim da će se asistente zaposliti ukoliko roditelji iskažu interes za tom uslugom. Sve se priprema da vrtić počne s radom 1. rujna. Međutim, još je u tijeku postupak ishođenja uporabne dozvole tako da nam to diktira otvaranje vrtića. U tijeku je gradnja pristupne prometnice koji bi trebala biti gotova do kraja kolovoza, naglasio je načelnik Marko Ferenac.

Novac za plaće planiran je u proračunu, a po potrebi će se rebalansom planirati dodatna sredstva, kao i za sljedeću godinu.

-Odgojiteljice se uzimaju na određeno vrijeme do 31. kolovoza 2021. zbog neizvjesnosti vezano uz situaciju s pandemijom COVID-19 a potom se planiraju uzeti na neodređeno vrijeme, zaključio je načelnik.

“ZELENI” POREČ: Stiglo novo električno vozilo za komunalce

Italija uvela novu mjeru za one koji žele ući u zemlju iz Hrvatske, Grčke, Španjolske i Malte