in

Vlada objavila nove cijene goriva. Dizel poskupljuje

Benzinska postaja u Taru - Ilustracija/Foto Tanja Kocijančić

Vlada je u ponedjeljak, 22. kolovoza, održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

cijene goriva
Foto Vlada RH

Sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli s 14-dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0.65 kn po litri. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8.49 kn po litri. Nove cijene naftnih derivata iznosit će 11.19 kn po litri za benzinsko gorivo i 12.35 kn po litri za dizelsko gorivo.

U usporedbi s trenutno još važećim cijenama naftnih derivata, koje su na snazi od prošlog utorka, cijena osnovnog benzinskog goriva će sa sutrašnjim danom ostati nepromijenjena, dok će dizelsko gorivo poskupjeti za 23 lipe po litri. Ovo su trenutne cijene:

“Da nema mjera vlade, maloprodajne cijene naftnih derivata bi iznosile: 13.07 kn po litri za benzinsko gorivo, 14.82 kn po litri za dizelsko gorivo i 9.62 kn po litri za plavi dizel”, objavili su iz Vlade RH.

autopraonica pixabay ilustracija

Istarska županija, gradovi i općine obeštetit će autopraonice

Massimo i Gustafi u Novigradu

NOVIGRAD: Bogat program Fešte sv. Pelagija uz Massima, Gustafe, Soulfingerse, Dražena Zečića…