in

Vlada ponovno zauzdala cijene goriva

Ilustracija Foto Tanja Kocijančić

Na telefonskoj sjednici Vlade donesene su odluke kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana te se produljuje za još 14 dana.

Foto Vlada RH
Foto Vlada RH

Danas je na telefonskoj sjednici donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih  i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana. U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone.
 
Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.
 
Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Izvor Vlada RH

Funtana - Foto Istra Terra Magica

FUNTANI opet najviša ocjena za transparentnost proračuna

motor harley davidson motocikl pixabay

Ukraden Harley Davidson vrijedan više stotina tisuća kuna