in

Vodnjanski IT div Infobip dobitnik još jedne međunarodne nagrade

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, osvojila je globalnu nagradu za najbolje mobilno rješenje u kategoriji COVID-19 Mobile Response na ovogodišnjoj dodjeli MEFFYS nagrada koju organizira Mobile Ecosystem Forum. Vodnjanska IT kompanija nagrađena je zahvaljujući vlastitom chatbot rješenju koje je tvrtka besplatno implementirala za više od 45 ministarstava zdravstva u zemljama diljem svijeta.

Infobip

U suradnji s WhatsAppom, dugogodišnjim globalnim strateškim partnerom, domaća kompanija omogućila je transparentnu i pravodobnu komunikaciju ministarstava zdravstva s građanima, a sve radi sprječavanja širenja krivih i netočnih informacija u vezi s koronavirusom. Građani su tako mogli, na jednome mjestu, putem javno dostupnog broja, odnosno chatbota na WhatsAppu, brzo i jednostavno dobiti provjerene i točne informacije o koronavirusu, ali i najnovije obavijesti o, primjerice, mogućnosti testiranja, putovanjima ili lokalnim mjerama, pojašnjava se u priopćenju.

“Od samog početka pandemije bili smo usmjereni na to da kao tehnološka tvrtka pomognemo državama i ministarstvima u postizanju efikasnije i kvalitetnije komunikacije sa stanovništvom. Naši zaposlenici i timovi uložili su velike napore, pogotovo u tom početnom razdoblju inicijative kada je to bilo najpotrebnije, te smo u rekordnim vremenima ostvarili kontakte i implementirali svoja chatbot rješenja diljem svijeta. Drago nam je da se naša solucija pokazala korisnom i uspješnom u velikom broju država”, komentirao je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

Infobipovo chatbot rješenje na WhatsAppu primjenjuju, između ostalih, ministarstva zdravstva Ujedinjenoga Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Indije i Nigerije te odjel Svjetske zdravstvene organizacije koji djeluje na području jugoistočne Azije. Ukupno se gotovo pet milijuna ljudi koristilo tim rješenjem, a do sada je razmijenjeno 70 milijuna poruka između ministarstava zdravstva zemalja uključenih u inicijativu i građana.

Godišnja dodjela nagrada MEFFYS, kako stoji na službenim stranicama organizatora, prepoznaje i ističe tvrtke pionire mobilne komunikacije koje uvode nove trendove, tehnologije i poslovne modele unaprjeđujući globalni mobilni ekosustav u korist korisnika.

Izvor Privredni.hr

Inspekcija otkrila: Više od pola ekstradjevičanskog ulja lažno na tržištu

Ovo su pravila po kojima će kafići i restorani raditi od ponedjeljka