in

VRSAR: Gradi se novi market u poslovnoj zoni Neon

Foto Tanja Kocijančić

Za riječki trgovački lanac Plodine izgleda da nema krize. Osim što su u zadnjih nekoliko mjeseci otvorili nove trgovine u Vodnjanu i Žminju, nove markete trenutno grade u Poreču (drugi po redu) i Vrsaru.

Gradilište u Vrsaru nalazi se u poslovnoj zoni Neon, odmah do postojećeg marketa Konzuma. Doznajemo da je parcela površine 5.300 četvornih metara, a market će imati oko 1.600 kvadrata. Planiraju ga otvoriti dogodine na proljeće, možda već u ožujku ako radovi budu tekli po planu. Market će biti nešto manje od ostalih, a prema dostupnim nam informacijama od ostalih razlikovat će se po tome što neće imati kafić.

Prema ploči s podacima na gradilištu glavni izvođač radova je porečka tvrtka Istrakop. Posla u novom vrsarskom marketu bit će za 40 radnika, a taj će broj tijekom turističke sezone biti veći za 20.

Još smo prošle godine poslali upit Plodinama vezano za kupnju privatnog zemljišta kod Croduxa u Poreču, gdje je u tijeku gradnja, kao i više puta ove godine i za Poreč i za Vrsar. No, niti nakon više mjeseci odgovor iz ove tvrtke nije stigao. Lokalne medije prate domaći stanovnici, pa čudi da iz Plodina nemaju interesa izvijestiti zajednicu u koju dolaze o svojim investicijama.

Vrsar je svakako zanimljiv zbog velikog broja turista koji ovdje borave od proljeća do jeseni. Stoga ne čudi interes trgovačkih lanaca. Plodine će se time pridružiti Konzumu i Studencu, koji u Vrsaru već imaju više trgovina.

Najava prometne akcije na području Pule za utorak

Ministarstvo stipendira učenike za obrtnička zanimanja – Prijave u tijeku