in

VRTIĆ, ŠKOLA, STADION – Ni COVID-19 neće zaustaviti rast i razvoj Žminja

Potpisan ugovor za školu i dvoranu

U vremenu kada većina gradova i općina stavlja na “stand by” svoje projekte i preispituje prioritete u Općini Žminj nastavljaju rapidnom brzinom na razradi novih, ali i realizaciji postojećih projekata. Dječji vrtić poprimio je završni oblik te slijede obrtnički radovi kojima ga se dovodi unutar planiranih rokova u finalni oblik.

VRTIĆ, ŠKOLA, STADION - Ni COVID-19 neće zaustaviti rast i razvoj Žminja

Novi dom za 140 djece predškolske dobi trebao bi otvoriti vrata u travnju 2021. 

-No da bi po završetku djeca imala i dalje adekvatne uvjete za nastavak školovanja u završnoj je fazi projektiranje dogradnje i nadogradnje OŠ Vladimira Gortan te izgradnje školsko-sportske dvorane u Žminju procijenjene vrijednosti 40 milijuna kuna. Ishođenje građevinske dozvole očekuje se u trećem kvartalu 2020. godine te se nadamo da ćemo, poučeni dosadašnjom odličnom suradnjom sa Istarskom županijom, naći načina i model financiranja izgradnje škole i dvorane, rekao je načelnik Željko Plavčić.

Nogomet predstavlja okosnicu i nezaobilaznu etapu u životu mnogih Žminjaca. 

-Možemo sa sigurnošću reći kako sport kao okosnica psiho-fizičkog razvoja i sredstvo okupljanja i razvoja zajednice sigurno neće trpjeti u Žminju.

U tijeku je izrada glavnog projekta izgradnje novog stadiona u Žminju za što su stvoreni preduvjeti stavljanjem svih barijera van snage, te stvaranjem pozitivnih preduvjeta da isti u što kraćem roku zaživi. Nogomet je uvijek bio veliki dio naše zajednice, mjesto okupljanja, zajedništva i veliki dio odrastanja svakog našeg stanovnika, a i generacija koje se trenutačno grade svojom aktivnošću kroz sport. Sukladno tome i naša je dužnost maksimalno u skladu sa mogućnostima i situacijom  pratiti i razvijati sport na području naše općine. To smo činili do sada, a činiti ćemo još i jače u nadolazećem razdoblju, poručio je načelnik.

VIŽINADA: Pri kraju cesta prema vrtiću koji počinje s radom 7. rujna

VIŽINADA: Pri kraju cesta prema vrtiću koji počinje s radom 7. rujna

DRUŽENJE SA 7 VINARA - Motovun Wine Experience uz glazbu Tedija Grubice i Marka Ritoše

DRUŽENJE SA 7 VINARA – Motovun Wine Experience uz glazbu Tedija Grubice i Marka Ritoše