in

Za dvije mjere poljoprivrednicima stiže 38 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala je 235 novih ugovora za dvije mjere iz Programa ruralnog razvoja, s potporama ukupno vrijednim gotovo 38 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Najveći broj ugovora, 210, poslan je za operaciju 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, vrijednih više od 23,4 milijuna kuna, pri čemu je svakom poljoprivredniku odobreno 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Pomoću odobrenih sredstava u okviru te operacije financira se kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, gradnja i opremanje prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizanje višegodišnjih nasada, a mogu se izgraditi i opremiti objekti za prodaju i predstavljanje vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Više od 6.000 prijava

Od početka provedbe Programa ruralnog razvoja RH korisnici pokazali su najveći interes upravo za tu vrstu operacije, a ukupno je zaprimljeno 6.013 prijava. Početna alokacija u iznosu od 279 milijuna kuna, predviđena za financiranje projekata pristiglih na natječaj, povećana je na 474,3 milijuna kuna, čime se može financirati 4.261 projekt, ističu iz Ministarstva.

Za operaciju 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture poslana su 25 ugovora vrijedna 14,1 milijun kuna.

Ta sredstva iskoristit će se za izgradnju poučnih staza, malih rekreacijskih objekata i skloništa te postavljanje informativnih ploča, a sve radi javne dobrobiti i rekreacijske vrijednosti šuma, povećanja svijesti javnosti o važnosti očuvanja i održivog upravljanja šumskim ekosustavima te očuvanja i poboljšanja biološke raznolikosti.

Do sada su na drugom natječaju za tu operaciju ugovorena 104 projekta, vrijedna više od 67 milijuna kuna, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

POREČKA KNJIŽNICA prvašićima Poreštine poklanja godišnje članstvo

Vladina odluka o načinu izvođenja nastave: Predviđeni su modeli A, B i C

VRSAR - Uskoro kreću GOLOŽECE DI ORSERA - Jeste li već odabrali omiljene delicije i rezervirali svoje mjesto?

VRSAR – Uskoro kreću GOLOŽECE DI ORSERA – Jeste li već odabrali omiljene delicije i rezervirali svoje mjesto?