in

Nijemci Edith i Leonhard Backer vjerni POREČU čak 51 godinu!

Kada je 1969. godine prvi put bračni par Backer iz Kölna stigao na ljetovanje u Poreč danas u svojim osamdesetima sigurno nisu niti pomišljali da će u Poreču i Istri ljetovati i narednih 50 godina i dolaziti zasigurno više od 80 puta.

Zbog vjernosti Poreču za par Edith i Leonarda Backera održan je svečani prijem u Maloj vijećnici Grada Poreča, na kojem su od gradonačelnika Lorisa Peršurića i direktora u Turističke zajednice Nenada Velenika na dar te za uspomenu na 51. obljetnicu boravka dobili dvije porečke monografije sa slikama starog Poreča,  i to baš onakvog kakvog ga se sjećaju iz 1969. godine, kao i Poreča današnjice, čijem su razvitku i razvoju sami svjedočili.

Od prvog dolaska u Zelenu lagunu, pa do današnjeg boravka na svom brodu ili u nekom od porečkih privatnih smještaja, Backeri svjedoče kako se puno toga promijenilo, ali šarm i gostoprimstva Poreča i njegovih stanovnika ostaju uvijek jednaki. Napomenuli su kako su prostor Poreštine, od Mirne do Lima, poznaju gotovo kao dlan svoje ruke. Iako ga ove godine, zbog situacije s koronavirusom, nisu obišli kao što su planirali. Cijela situacija s promjenama režima na granicama nije ih obeshrabrila da se i ove godine, kao i uvijek do sad, autom upute u Poreč i u njemu provedu sveukupno 10 tjedana.

– Upravo su vaši doživljaji i uspomene iz Poreča, koje prepričavate svojim prijateljima i obitelji, naša najbolja reklama. Vjerujemo i nadamo se da je pred vama još puno dolazaka u zdravlju u naš grad, zaključio je gradonačelnik.

POREČ: Radost organizira predškolu za mališane koji ne pohađaju vrtić

POREČ: Radost organizira predškolu za mališane koji ne pohađaju vrtić

POREČKA KNJIŽNICA prvašićima Poreštine poklanja godišnje članstvo

Vladina odluka o načinu izvođenja nastave: Predviđeni su modeli A, B i C