in

POREČ: Zahtjevi za radne dozvole mogu se podnijeti i u policijskim postajama Buje, Buzet i Pazin

Nakon što je 7. svibnja 2019. u Policijskoj postaji Poreč, na inicijativu gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, održan sastanak s načelnikom Policijske uprave istarske Božom Kirinom, načelnikom sektora upravnih i inspekcijskih poslova Policijske uprave istarske Robijem Belušićem, iz Policijske postaje Poreč načelnikom Davorom Švendom i upravnom savjetnicom Ivanom Montanom te tajnikom Udruženja obrtnika Poreč Robertom Velenikom i predsjednikom Ceha ugostitelja Viliamom Radessichem, iz Policijske uprave istarske stižu dobre vijesti – od sad se zahtjevi za radne dozvole za porečko područje mogu podnijeti i u drugim postajama.

Podsjetimo, tema sastanka bila je unaprjeđenje postupka izdavanja radnih dozvola. Kako je gradonačelnik naglasio, svjestan je da se radi o poslu koji nije u ingerenciji grada već policije te kako je na početku sezone obim posla puno veći i da su svakodnevne gužve na šalterima policijske postaje neizbježne, ali da je želja da se kroz razgovor i dogovor taj postupak što je moguće više pojednostavi i ubrza, za korisnike i djelatnike policije.

Kako bi se ubrzalo rješavanje zahtjeva poslodavaca s područja nadležnosti Policijske postaje Poreč, od ponedjeljka, 27. svibnja 2019., zahtjevi za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca (isključivo za radne dozvole iz godišnje kvote) moći će se podnositi svakim radnom danom od 8.00 do 14.30 sati i u sljedećim policijskim postajama:

Policijska postaja Buje, Nikole Tesle 6, Buje

Policijska postaja Buzet, 2. Istarske brigade 13, Buzet

Policijska postaja Pazin, Muntriljska 2, Pazin.

U prva tri mjeseca u Poreču je zaprimljeno 1 150 zahtjeva, dok je samo u travnju zaprimljeno 825 zahtjeva, što je ogroman rast, čime je porečka postaja po broju izdanih dozvola među prvima u Hrvatskoj. Kako bi se izbjegla čekanja i ubrzalo rješavanje zahtjeva, Policijska uprava istarska poziva građane da iskoriste mogućnost podnošenja zahtjeva u navedenim policijskim postajama.

Porečki učenici APSOLUTNI POBJEDNICI Pula Guitar Festa!

Primili ste upozorenje o neovlaštenom pristupu kreditnoj kartici? Policija poziva na OPREZ