in

Županija: Gotovo 2 milijuna kuna za projekte u poljoprivredi

Poljoprivrednici na potpisivanju - Foto Istarska županija

Nakon provedenog Javnog poziva, istarski župan Boris Miletić danas je, u Spomen domu, u Pazinu potpisao 107 ugovora, kojim Istarska županija sufinancira projekte i programe iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva koji se planiraju realizirati u 2022. godini. Za tu je namjenu osigurano 1.960.000,00 kuna za ukupno 73 udruge s područja Istarske županije.   

Foto Istarska županija
Foto Istarska županija

„U proteklih 30 godina Istra je napravila jedan veliki iskorak na području poljoprivrede po čemu smo danas i poznati, a bez vašeg angažmana uspjeh ne bi bio takav na čemu vam se zahvaljujem. Ujedno vam želim čestitati na ovogodišnjim potporama koje ćete dobiti temeljem raspisanog i provedenog javnog natječaja. Novina je da smo osigurali i dodatna sredstva, koja će ići u tzv. direktne potpore sektoru poljoprivrede temeljem „de minimis“ sustava kojeg propisuje Europska komisija“, poručio je župan Miletić izrazivši zadovoljstvo što ima prilike vidjeti i dosta mladih poljoprivrednika.

Foto Istarska županija
Foto Istarska županija

Prisutnima se zahvalio i pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Ezio Pinzan, koji smatra da je najveća vrijednost udruga ta da ono čime se bave prenose na mlade. 

„Svi ste jako aktivni i trudite se da u svome području budete najbolji. Mi ćemo vas i ubuduće podržavati, a nastavit ćemo poticati i stočarstvo, ekološku poljoprivredu i edukaciju mladih koji se žele baviti poljoprivredom“, rekao je pročelnik Pinzan. 

Foto Istarska županija
Foto Istarska županija

Javni poziv je bio namijenjen udrugama čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti, koje su programski usmjerene na rad u poljoprivredi, šumarstvu, lovstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu na području Istarske županije, a prvenstveno one čiji su projekti/programi i aktivnosti usklađeni sa Županijskom razvojnom strategijom i ostalim strateškim programima Istarske županije.

Izvor Istarska županija

Foto TZ Žminj

Inovativni projekti TZ-ova Žminja, Kanfanara i Svetvinčenta

Foto Karate klub Finida

Porečka Finida osvojila 3 medalje u Postojni