in

Grad Novigrad poziva građane da ispune anketu o rješavanju stambenog pitanja

Foto Turistička zajednica grada Novigrada

Pozivaju se stanovnici Grada Novigrada zainteresirani za rješavanje stambenog pitanja u Novigradu da se odazovu popunjavanju anketnog upitnika o zainteresiranosti za rješavanje stambenog pitanja (upitnik možete pronaći OVDJE). Anketa će biti dostupna za popunjavanje do 8.3.2024. godine.

Cilj provođenja ankete je utvrđivanje interesa i mogućnosti građana za rješavanje stambenog pitanja kupnjom stana prema Programu subvencionirane stanogradnje (SUS-a) Grada Novigrada ili najmom stanova u gradskom vlasništvu po povlaštenoj cijeni.

Program SUS se bavi izgradnjom stanova za potrebe hrvatskih državljana s prebivalištem na području Grada Novigrada za kupnju po povlaštenoj cijeni, koji nemaju u vlasništvu stan, kuću ili građevinsko zemljište na kojem je važećim dokumentima prostornog uređenja dozvoljena izgradnja stambenih građevina (navedeno ograničenje odnosi se i na sve članove kućanstva prijavitelja). Analizom podataka iz upitnika (ankete) utvrdit će se i interes za višegodišnji najam, odnosno kupnju određenog broja novoizgrađenih stanova po povlaštenoj cijeni.

Planirana lokacija za izgradnju je naselje Bužinija, gdje je planirana izgradnja tri višestambene zgrade, svaka po 4 stana veličine 50-75 m2, te bi se time putem programa SUS-a ponudilo ukupno 12 stanova.

Više detalja o uvjetima, kupoprodajnoj cijeni i uvjetima najma, možete pronaći u Javnom pozivu OVDJE.

novigrad
PArcela u Bužiniji gdje bi Grad Novigrad gradio zgradu sa stanovima

buje maškare karneval ilustracija

Odgađa se nedjeljni Bujski karneval. U utorak dječje maškare, slijedi paljenje pusta

Foto Kathrynne za Pixabay - Ilustracija srce ljubav valentinovo

VALENTINOVO u Bujama radionica izrade prirodnih poklon. Prijave otvorene