in

Grad Poreč: 16 obitelji dobilo subvenciju za kupnju stana

Foto Tanja Kocijančić

Grad PorečJoš jedna mjera ulaganja u kvalitetu života građana

Grad Poreč: 16 obitelji dobilo subvenciju za kupnju stana

Ukupno 16 obitelji s područja Grada Poreča danas je dobilo odluku o subvencioniranju kupnje stana, gradskoj novčanoj pomoći kojim im se pomaže i pruža mogućnost da nastave živjeti i raditi u svom gradu. Odluke je potpisao gradonačelnik Loris Peršurić i odmah su uručene korisnicima subvencija na prigodnom primanju u foajeu Pučkog otvorenog učilišta.

Grad Poreč: 16 obitelji dobilo subvenciju za kupnju stana

-Kao grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, konstantnim brojem porasta stanovnika i porečkog gospodarstva koji zapošljava veliki broj ljudi i obiteljima osigurava sigurnu egzistenciju, želimo im pružiti mogućnost da ostanu živjeti i raditi u svom gradu. Među prvim smo gradovima u Hrvatskoj koji smo se odlučili na ovakav način subvencioniranja, prilikom same kupnje. Potreba je puno i na ovaj smo način najbrže i najefikasnije željeli pomoći građanima u stjecanju stana, rekao je gradonačelnik Peršurić okupljenima na potpisivanju.

Kako je podsjetio, ovo je treći program subvencioniranja koji provode. Pritom je napomenuo kako pokušaj programa gradnje POS stanova APN-a od prije par godina nije bio poticajan za korisnike, ali i za sam gradski proračun koji se također puni od samih građana. Zato je grad krenuo u svoj model subvencioniranja.

Kako je istaknuo pročelnik gradskog upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović, ova vrsta pomoći ne isključuje prijavu na državne subvencije, te kandidati, ukoliko imaju uvjete, mogu ostvariti i dodatne pomoći. Podnositelji su mogli podnijeti zahtjev za subvencioniranje kupnje samo jednog stana, a površina stana čija se kupnja subvencionira ovisi o broju članova zajedničkog kućanstva.

Javni je poziv bio objavljen u veljači, rok za prijavu bio je produžen zbog izbijanja epidemije, a sredinom ljeta su objavljenje prvo privremene liste s mogućnošću žalbe, te potom konačne liste reda prvenstva.

U ovogodišnjem proračunu Grada Poreča za ovo subvencioniranje osigurano je 2 milijuna kuna, a kako najavljuje gradonačelnik, sredstva za tu srhu planirat će se i u proračunu za iduću godinu.

Grad Poreč: 16 obitelji dobilo subvenciju za kupnju stana

– Ulažemo u škole, vrtiće, zdravstvo, sve kako bi zadržali i povećali razinu kvalitete i standard života u našem gradu. Mislim da je najvažnije od svega biti partner i pomagati svim generacijama – od naših najmlađih do najstarijih sugrađana i na tome ćemo nastaviti raditi. Nakon zaposlenja, rješavanje stambenog pitanja jedno je od ključnih pitanja pogotovo za mlade obitelji i želimo im biti podrška i pomoć na tome putu, što je jedna od stavki našeg programa, zaključio je gradonačelnik Peršurić.

Grad Poreč: 16 obitelji dobilo subvenciju za kupnju stana
Podjela ugovora o subvenciji za kupnju stana/Foto Tanja Kocijančić

VRSAR: S radom počinje reciklažno dvorište u Gradini

VRSAR: S radom počinje reciklažno dvorište u Gradini

VIŽINADA postavila opremu za javni bežični internet

VIŽINADA: U Mekišima počinje gradnja sanitarne kanalizacije