in

VRSAR: S radom počinje reciklažno dvorište u Gradini

Komunalno poduzeće Usluga Poreč obavijestilo je građane s područja Općine Vrsar da će 2. studenog s radom početi netom izgrađeno reciklažno dvorište koje se nalazi u Gradini.

VRSAR: S radom počinje reciklažno dvorište u Gradini

Planirano radno vrijeme je u jutarnjim satima ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati te subotom od 8 do 13 sati. U popodnevnim satima radit će srijedom i to od 10 do 17 sati u zimskom periodu godine (od 10 do 19 sati ljetni dio godine).

Reciklažno dvorište neće raditi nedjeljom, blagdanima i neradnim danima.

Na reciklažno dvorište korisnici usluga će uz predočenje osobne iskaznice moći dopremiti i odložiti 49 različitih vrsta otpada od kojih su svakako najinteresantniji: ambalaža koja sadrži ostatke opasnih tvari, plinovi u posudama pod tlakom, pesticidi, fluorescentne cijevi i ostali otpad koji sadrži živu, baterije i akumulatori, električna i elektronička oprema, jestiva ulja i masti, boje, tinte, ljepila i smole, otpadni tiskarski toneri, papir i karton, metalna ambalaža, staklena ambalaža, staklo, plastična ambalaža, plastika, odjeća i tekstil.

Usluga odlaganja svih vrsta otpada za građane (fizičke osobe) bit će besplatna.

Omogućavanjem jednog ovakvog mjesta za donošenje raznih vrsta otpada, korisnicima je dana mogućnost za zbrinjavanje otpada na adekvatan način te izbjegavanja nepropisnog odlaganja u okoliš, odnosno, stvaranja divljih odlagališta.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 091/449-2667, objavila je Usluga.

Kao što smo pisali, gradnja reciklažno dvorišta investicija je Općine Vrsar koja je dio sredstava dobila iz EU fondova.

Podsjetimo: reciklažno dvorište počelo se graditi u siječnju. Gradnja je povjerena tvrtki Bistra iz Đurđevca. Općina je izvođača radova uvela u posao lani 1. listopada, kada su započeli pripremni radovi. Za uslugu nadzora i koordinatora zaštite na radu odabrana je tvrtka Istra inženjering iz Poreča, a za upravljanje projektom i provedbu informativno-obrazovnih aktivnosti poduzeće Logička matrica iz Zagreba.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 3,95 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi iznose 3,75 milijuna kuna. Iz Kohezijskog fonda Europske unije odobreno je sufinanciranje od 85% prihvatljivih troškova ili 3,19 milijuna kuna. Ostatak od 15% prihvatljivih i ostalih troškova podmirila je iz proračuna Općina Vrsar.

Porečki učenici dobili dnevni boravak i učionicu na otvorenom zahvaljujući brojnim sponzorima

Porečki učenici dobili dnevni boravak i učionicu na otvorenom zahvaljujući brojnim sponzorima

Grad Poreč: 16 obitelji dobilo subvenciju za kupnju stana

Grad Poreč: 16 obitelji dobilo subvenciju za kupnju stana