in

Grad Poreč i Turistička zajednica donirali dva prijenosna respiratora porečkoj Hitnoj pomoći

Kako bi medicinskim službama koje funkcioniraju u sklopu Istarske županije i grada Poreča olakšali rad u jeku epidemije koronavirusa, Grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča donirali su ispostavi Poreč Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije dva prijenosna respiratora.

Radi se o medicinskoj opremi koja oboljelima kod kojih dođe do problema s respiratornim sustavom upumpava zrak u pluća i omogućava njihov nesmetani rad dok se pacijenti ne oporave i sami ponovno mogu obavljati funkciju disanja bez dodatne pomoći.

Vrijednost donacije je 224 tisuća kuna, a ova je aktivnost samo jedna u nizu donacija kojima Grad Poreč, iako nije osnivač. podupire rad Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskih domova zdravlja.

U posljednje vrijeme Grad je ovim ustanovama donirao novo vozilo, opremu za zaposlenike, CRP aparat, defibrilator, boce s kisikom, sufinancira nadstandard s okolnim općinama i turističkim tvrtkama, odnosno dodatne timove kojima osigurava da porečka Hitna uvijek bude otvorena, a dodatno financira smještaj liječnika s hitne.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zahvalio je svim službama koje u ovoj situaciji rade sve kako bi zaštitile zdravlje svih nas, posebno medicinskim radnicima koji se s ovom epidemijom suočavaju „na prvoj crti“.

Gordana Antić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije zahvalila se na nastavku odlične suradnje i vrijednoj donaciji koja će pomoći, kako u ovom razdoblju, tako i ubuduće, priopćeno je iz Grada Poreča.

bezinska psotaja crpka poreč

Cijene goriva opet snažno pale, barel najjeftiniji od 2003. godine

U Istri više nema akcija dobrovoljnog davanja krvi