in

Grad Rovinj traži kretanje bez PROPUSNICA za Rovinj, Bale, Kanfanar i Žminj

Ilustracija

S obzirom na preopterećenost sustava e-Propusnice te poteškoće s izdavanjem, gradonačelnik Marko Paliaga i načelnik Civilnog Stožera Grada Rovinja Evilijano Gašpić odlučili su javno podržati inicijativu Grada Pule koji od Stožera RH traži uvođenje slobode kretanja unutar područja bivše općine, te ukazati na potrebu da se to uvede i za područje bivše općine Rovinj.

Naime, Grad Rovinj i općine Bale, Kanfanar i Žminj povezane su dnevnim migracijama građana, kako zbog posla, tako i zbog skrbi članova uže obitelji, obrade poljoprivrednog zemljišta i drugih nužnih razloga, radi čega bi se, uvođenjem slobode kretanja smanjio broj zahtjeva za propusnicama. Time bi se dijelom rasteretio sustav, a osim toga bi se građanima olakšalo da brinu o svojim bližnjima i vlastitoj imovini.

Iz Stožera Grada Rovinja traže od nacionalnog Stožera i produljenje roka od kada će se smatrati valjanim samo propusnice izdane putem sustava e-Propusnice, upravo radi poteškoća i učestalih greški sa sustavom zbog kojih velik broj građana nije uspio predati zahtjev a komplikacije su se pojavile i kod javnih tijela i pravnih osoba koji zahtjeve rješavaju. (Izvor Grad Rovinj)

E-PROPUSNICE – Upute za vozače teretnih vozila, medicinsko osoblje, OPG-e i nužne poljoprivredne radove

TAR: LUKA ŽUŽIĆ dobitnik nagrade STATUS Hrvatske glazbene unije