in

Gradonačelnik Peršurić i predsjednik Gradskog vijeća Rabar na prijemu kod biskupa Štironje

Foto Grad Poreč

Povodom nadolazećih božićnih blagdana, porečko-pulske biskup, mons. Ivan Štironja održao je danas prijem za gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića i predsjednika Gradskog vijeća Zorana Rabara.

Tom se prigodom porečki gradonačelnik zahvalio Biskupiji na dobroj suradnji i podršci, kao i uključenosti u zajedničke projekte u korist građana i vjernika Poreča. Bilo je govora o nastavku obnove kompleksa Eufrazijeve bazilike, projektu koji je ušao u državni proračun za 2024. godinu i kroz amandman na prijedlog Grada Poreča te ga provodi Hrvatski restauratorski zavod, još od 2020. godine, otkad su obnovljeni zvonik te krstionica, a istraživanja i obnova se nastavljaju.

Također, bilo je govora i o vrlo uspješnom uprizorenju živih jaslica sinoć u Poreču, u kojoj je sudjelovalo mnoštvo građana, a posebno mladih obitelji i djece. Vrijednim župljanima podršku je svojom nazočnošću dao i biskup mons. Štironja, kao i župnik vlč. Mladen Pranjić i kapelan vlč. Boško Čatlak. Dodajmo i kako će biskup predvoditi misu polnoćku u 00,00 sati te svetu misu na sam Božić u 11 sati u Eufrazijevoj bazilici, objavio je Grad Poreč.

Foto Plesni studio MOT 08 Poreč - Završna božićna produkcija

POREČ: Uspješna božićna produkcija – MOT 08 proslavio 15 godina ljubavi prema plesu

benzinska postaja crpka

Sutra, 19.12., dosta pojeftinjuje gorivo