in

HAK: Autoceste zametene uz brojne nesreće. Stiže još snijega

Foto HAK

Zbog ponegdje jakih pljuskova kiše i vode na kolniku na cestama u unutrašnjosti vozi se otežano i usporeno. U Gorskom kotaru pada i snijeg, a mjestimice ga ima ugaženog na kolniku. U tijeku je čišćenje i posipavanje cesta, na pojedinim dionicama autocesta zbog raljenja snijega povremeni su zastoji u prometu. Pozivamo vozače na strpljenje i krajnji oprez. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti i u Gorskom kotaru. Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme, javlja HAK.

IZVANREDNE SITUACIJE:

  • zbog vozila bez zimske opreme (uzbrdica) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora VRBOVSKO i čvora RAVNA GORA u smjeru Rijeke zastoj je u prometu;
  • zbog prometne nesreće nakon izlaza iz tunela na autocesti A6 u tunelu TUHOBIĆ u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.
  • zbog prometne nesreće na km 102+000, zatvoren je vozni trak u TUNELU MALA KAPELA u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h;
  • prometna nesreća na autocesti A4 na 57+400 km između čvora KOMIN i čvora BREZNIČKI HUM u smjeru Goričana vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h;
  • prometna nesreća na autocesti A4 na 24+000 km između čvora ČAKOVEC i čvora LUDBREG u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.
  • prometna nesreća na autocesti A6 na 56+000 km između čvora OŠTROVICA i čvora VRATA u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h;
  • zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom, naizmjence.

Stanje na cestama ažurira se i može se pratiti na linku https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#

U prekidu trajektne i katamaranske linije

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije: Lopar-Valbiska i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ; katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Novalja-Rab-Rijeka, Lastovo-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split, Vis-Split; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Kako javlja DHMZ, danas će u većem dijelu zemlje biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske. Oborina će mjestimice biti obilna. 

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a popodne će okrenuti na jugozapadni. Na moru će puhati umjeren do jak, mjestimice i olujan južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom od 3 do 8, a na Jadranu od 11 do 15°C. DHMZ je za danas za veći dio zemlje izdao upozorenja.

Izvor HAK i DHMZ

Foto DeguStazione Tar

TAR: Ponovno se vraćaju marende u DeguStazioneu

Foto Tanja Kocijančić benzinska tar ožujak 2022

Nove cijene goriva