in

HAK: Ceste su skliske, negdje ima i magle

Kolnici su jutros mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle, izvijestio je Hrvatski autoklub. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama te se vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na A1 Zagreb – Split – Ploče se do 21. veljače zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik u smjeru Dubrovnika vozi suženim kolnikom zbog čega su mogući kraći zastoji. Do 27. veljače od 8 do 16 sati zbog izvanrednih prijevoza povremeno će se zaustavljati sav promet u zoni čvora Žuta Lokva u smjeru Zagreba.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) na predjelu Veliki Žal vozi se naizmjence, jednim trakom, zbog odrona.

Na Baniji se vozi nešto teže

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi. Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC5153 Šušanj – Bakovac Kosinjski. Zbog snijega i leda za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok – Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj – Štirovača.

Na izlazu iz zemlje u teretnom se prometu na graničnom prijelazu Duboševica čeka sat vremena, a na Bregani pola sata.

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Split – Hvar – Vela Luka – Ubli, Vis – Milna – Split, brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak te trajektna linija Lopar – Valbiska.

Istarski ipsilon (radovi):

  • između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa te uz ograničenja: dionica čvor Cerovlje-čvor Lupoglav zabrana za vozila šira od 3,00 m; dionica čvor Lupoglav-čvor Vranja u oba smjera zabrana za sve izvanredne prijevoze.
  • na dionici autoceste A8, između čvora Rogovići i čvora Ivoli u smjeru Rijeke, na snazi je zabrana za izvanredne prijevoze širine veće od 3,00 m.

VILIAM RADESSICH, vlasnik porečkog restorana koji korijene vuče iz Austro-ugarske: Diskriminirani smo, oduzeto nam je ustavno pravo na rad

Antenal

Visoka voda na Antenalu, promet zasad nije zatvoren